21.10.2017

Sisustus ♥ Gide


Tykkään sisustaa nykyään aika askeettisesti ja edelleenkin lisään todella maltillisesti kotiimme erilaisia sisustusesineitä ja huonekaluja. Tämä johtuu varmasti myös siitä, että kun muutimme tähän nykyiseen kotiimme, saimme niin paljon lisää tilaa olla ja elää. On ollut myös jännä huomata, kuinka oma tyyli sisustuksen suhteen on tällä tavoin muuttunut. Yksi asia, jonka olen myös pannut merkille on, että nykyään mietin sisustusasioissa melkeimpä ensimmäisenä käytännöllisyyttä.


No niin, se käytännöllisyys. Meillä on kotimme olohuoneessa kulmasohva ja itse olen vallannut sohvalta nurkan, joka ennen kylpi pimeydessä. Mietin pitkään, että millä tavalla saisin nurkkauksesta sellaisen, että pystyisin siinä lukemaan kirjoja ja kun löysin Giden verkkokaupasta upean polttimon ja siihen sopivan kangaspäällysteisen valaisimen johdon niin se olikin sitten siinä. Gide on sisustus- ja lahjatavaramyymälä, jonka ensimmäinen kivijalkakauppa perustettiin Tampereelle v. 2014. 


Tällä hetkellä Giden myymälöitä on kaksi, sillä toinen avattiin Espoon Isoon Omenaan syyskuun alussa. Ja muuten... Gide avasi v. 2016 myös verkkokaupan ja mikä sen ihanampaa, kun nyt voi päästä shoppailemaan ja ihastelemaan tuota valikoimaa myös täältä muutaman sadan kilometrin päästäkin! Giden valikoimaa katsellessa, ainakin omaan silmään osuu heti se seikka, että valikoima on todella trendikäs ja raikas. Itse kun tämän blogini kautta pääsen välillä hyvinkin kulkemaan aallonharjalla uutuuksien suhteen, joten näin kuluttajan näkökulmasta tuo trendikkyys on plussaa. Se kertoo myös Giden kauppiattarien, Sirpan ja Katjan ammattitaidosta.Kuvassa uuden seinävalaimemme PULP-polttimo. Isokokoinen ja lämmintä valoa heijastava polttimo on korkeudeltaan 17 cm ja halkaisijaltaan 11 cm, joten kokoa piisaa. Tällaisissa sisustuspolttimoissa onkin hyvä olla tuota kokoa. 


Polttimon hehku syntyy pituussuuntaan sijoitettujen metallilankojen kautta. Kiva yksityiskohta ja ei aivan tavallisimmasta päästä oleva hehku, joka on voimakkuudeltaan 40 Wattia ja 150 Lumenia.Polttimon pariksi käy erinomaisesti tämä Giden kangaspäällysteinen valaisimen johto. Tietysti musta sopii meille, kun meidän kodista on kyse. :-)


Johto-osasta löytyy tietysti katkaisin. Plussaa tulee muuten tuosta johdon pituudesta. Johtoa on nimittäin riittävän paljon, kokonaispituus kun on 3,5 m. Tuo pituus riittää hyvin myös,  jos valaisimen haluaa kattoon roikkumaan. Tällaisen polttimo + johdon yhdistelmä on mielestäni niin kiva. Sen kun voi siirtää vaivattomasti juuri sinne missä sitä tarvitaan. Meille tämä ihanuus asettui roikkumaan kulmasohvan pimeään nurkkaan ja siellä saa palvella nyt aikansa lukuvalona. 


Ja sitten hiukan sisustusfiilistelyjä meidän kotoa:


Tässä kuvassa näkyy tuon PULP-polttimon hehku todella kauniisti. Hehku on pehmeä ja valon sävy on lämmin. Tuo vertikaalisesti aseteltujen hehkulankojen loiste tekee polttimon valosta mielenkiintoisen. Tykkään. ♥Valaisin on hyvä asettaa irti seinäpinnasta. Ajattelin ripustukseen käyttää tuollaista puista kättä, joka on alunperin taiteilijatarvikeliikkeestä hankittu. Puisen käden rannetta ja sormia voi liikutella vapaasti ja sen saikin hyvin kannattelemaan valaisinjohtoa. Oma seikkansa olikin sitten käden kiinnittäminen seinään siististi ja tukevasti. Onneksi talon miesväki teki jälleen sen, mihin itse en olisi kyennyt. 


Ihan vähän spookymainen tuo puinen käsi, mutta tykkäänkin tällaisista erikoisemmista ratkaisuista.


Tässä tarkemmin tämä pimeä nurkka, johon kaipasin lukuvaloa. Ja nyt sitä valoa löytyykin. Sohvalla nukkuu meidän kissakolmikkomme nuorin, Pena. Ai että, sisustaminen on vaan niin ihanaa ja varsinkin silloin, kun oikein kolahtaa ja tietää tehneensä juurikin omaan kotiin sopivan löydön, kuten minullekin kävi tämän valaisimen kanssa. Kurkkaahan Giden verkkokauppaan ja sieltä varmasti löytyy sinunkin kotiisi jotakin katseenkeräävää ja ihanaa! ♥


Ihanassa yhteistyössä:


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti