12.5.2017

Katin keittiö ♥ Decola & ARVONTA


Leipominen on mielestäni ihanaa ja jotenkin samalla rentouttavaa puuhaa... tietysti mukavaa on myös niiden ihanien ja (toivottavasti) maukkaiden leipomusten syöminen. Omat bravuurini keittiössä ovat rajoittuneet muutamaan herkkuun. Olen aika hyvä kantarellipiirakan tekijä (vaikka nyt itse sanonkin) ja letuistakin saan sellaiset pitsireunaiset, edesmenneen mummoni opit kun ovat jääneet mieleen. :-) 


Tässä vuosien varrella sitä on alkanut arvostamaan arjessa ihan niitä pieniäkin juttuja, jotka helpottavat kaikkea tekemistä. Leivonnassa ja ylipäätään ruoanlaitossa ovat isossa osassa työvälineet ja mitä parempia ne ovat, sen vaivattomampaa se tekeminen sitten on. Decola on jyväskyläläinen keittiötarvikkeisiin ja työvälineisiin erikoistunut kauppa, joka toimii myös verkkokauppana. Löysin Decolan valikoimasta keittiööni käteviä ihanuuksia, joista yllätyin kyllä superpositiivisesti.


Olen aina innoissani kaikesta vähän erilaisesta ja kun löysin tämän kulmikkaan irtopohjavuoan, olin ihan heti myyty! Virkistävää vaihtelua siihen iänikuiseen pyöreään vuokaan. Tämä Dexamin vankkatekoinen neliö irtopohjavuoka on kooltaan 23 cm x 23 cm ja reunan korkeus on 2,5 cm. Koko on mielestäni juuri täydellinen.


Vuoka on todella kevyt ja siten myös helposti käsiteltävä. Pinnoitteena on tarttumaton ja kestävä non-stick ja siksi kannattaa tämän vuoan kanssa toimia ilman metallisia työvälineitä, ne voivat vahingossa naarmuttaa tuota hyvää pintaa. Leivoin vuokaan omenapiirakan ja ensi kertaa tätä vuokaa testatessa mietin, että kuinkakohan tuo juoksevahko taikina pysyy tuossa irtopohjavuoassa...mutta kyllä vaan pysyi ja hyvin! Ei valunut koko uunissa olon aikana mitään mistään. En siis laittanut pohjaan leivinpaperia.


Ihana omenapiirakka:
Sekoita 2,5 dl vehnäjauhoja, 1 dl sokeria, 1/2 tl vaniljasokeria ja 1 1/2 tl leivinjauhetta. Lisää lopuksi purkki kermaviiliä, yksi kananmuna ja 100 g ehtaa voita. Sekoita ja kaada vuokaan. Asettele omenaviipaleet päälle ja ripottele pinnalle sokeria ja kaneliakin, jos tykkäät. Uuniin 200 °C:een  n. 25-30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.


Omenat siivutettu ja sokeria päälle, kanelia ei tällä kertaa... ja kohta uuniin...


Irrottaminen vuoasta on helppoa, kun ensin hiukan työntää pohjan reiästä tuota irtopohjaa ja samalla itse leivosta ylöspäin. Sitten varovasti puulastalla irtopohja ja leivonnainen irti toisistaan, helppoa, kiitos non-stick! Tykkään tuosta vuoan muodosta ja tuo reunan aaltomainen kuvio toistuu myös kivasti valmiissa tuotoksessa, tällä kertaa omenapiirakassa.



Sitten päästään erikoiseen ja mielestäni tyylikkääseen raastimeen. Nimittäin Dexamin ristikkoperunaraastimeen. Eikö olekin kivan näköinen ja tuo limen väri on mielestäni todella raikas.


Terät kannattaa aina säilytyksen aikana suojata raastimen mukana tulevilla muovisilla suojlla. Suojat napsautetaan teräosan kohdalla raastimen reunoihin. 


Ristikkoperunaraastin on erittäin laadukas ja hyvin suunniteltu. Designissa on mietitty käyttäjää todella pitkälle, siitä iso plussa! Raastimen voi taivuttaa kasaan, joten se vie myös vähemmän tilaa kaapissa. 



Pöytätasoa vasten olevan valkean telineen pohjassa on liukua estävät silikoninauhat. Erittäin kätevää, kun ei tarvitse pelätä, että raastaessa raastin liikahtaisi. Nuo terät ovat superlaadukkaat ja todella terävät, joten raastaminen ja viipalointi on kuin voita leikkaisi. Ristikkoperunaraastin soveltuu kaikille koville kasviksille ja voihan tällä raastaa vaikka juustoakin. Itse testasin perunaa ja sain aikaiseksi helposti todella siistejä, tasapaksuja ja aaltomaisia perunasiivuja.




Raastaminen onnistuu myös hyvin, raastinta kun voi käyttää vieläpä molempiin suuntiin, ylhäältä ja alhaalta. Jännä yksityiskohta käytettävyyden helpottamiseksi. :-) Ihana, helppokäyttöinen tuote, tykkään!



Decolan verkkokaupasta löysin myös tämän erikoisuuden, patonkipellin. En ollut aiemmin kokeillut patonkipeltiä leivonnassa apuvälineenä, mutta on kyllä ihan superkätevä! Tuo leivän ja niin myös patonkienkin leipomisen maailma on minulle vielä hiukan mysteeri, tuntuu, että välillä onnistuu hyvin, toisaalta välillä taas ei ja syy jää usein mysteeriksi. Mutta eiköhän se tästä, sitä oppii koko ajan mitä enemmän leipoo. :-)


Dexamin kahden patongin pelti on lujaa pinnoitettua metallia. Pellin rei´itys tekee siitä kevyemmän käsitellä mutta on rei´ityksellä toinenkin todella tärkeä funktio. Nuo pienet reiät nimittäin takaavat, että patonkien pinnasta tulee ihanan rapea kauttaaltaan, myös pohjasta.


Patongit pellillä, menossa liinan alle ja valmiina kohoamaan. Tein patonkeihin kierrettä ja sisälle leivoin pestoa... en käsitellyt patonkipellin pintaa, leivät vaan suoraan pellille. Tein muutaman viillon vielä kuvan ottamisen jälkeen tuohon patonkien pintaan, jotta sisällä oleva pesto hiukan leviäisi paistopintaan.


Patongit uunista otettuna. Tuo pellin muoto auttaa patonkia pysymään hyvin kuosissa ja estää todella hyvin taikinaa leviämästä sivusuuntaan. Patongit irtoavat vaivattomasti tuolta pelliltä. Jännä yksityiskohta on nuo reiät. Ne nimittäin toistuvat kuviona hiukan patonkien pohjassakin. Hyvää tuli, ehkä vähän vähemmän pestoa sitten ensi kerralla!



♥ ARVONTA 

Arvonta on suoritettu ja voittaja on ...
...tadaa...

Nenna

Onnea oikein paljon voittajalle!

Osallistu ihanaan arvontaan ja voita omaan keittiöösi
Dexamin ristikkoperunaraastin!


Arvontaan voit osallistua kommentoimalla tähän postaukseen,
mikä tuote Decolan ihanasta verkkokaupasta on mieleisin:
www.decola.fi.



Liity samalla Decolan Facebookin lukijaksi.



Arvon voittajan keskiviikkona 17.4. klo 18.
Oikein paljon onnea!



Kiitos Decola ihanasta yhteistyöstä ja arvontapalkinnosta!



-Kati-

41 kommenttia:

  1. Kulmikas irtopohjavuoka olisi kyllä kiva! kaskinen.anna@gmail.com

    VastaaPoista
  2. Juuri tuollaiselle raastimelle olisi käyttöä!
    mannanpostiatluukkupistecom

    VastaaPoista
  3. Tämä ristikkoperunaraastin tai patonkivuoka! Molemmat vaikuttavat hyviltä tuotteilta:)

    VastaaPoista
  4. Hiiliteräs pihvipannu De Buyer. :) Verkkokauppa on kyllä täynnä mieluisia tuotteita, mutta tuollaista pihvipannua kaipaa joka kerta kun pihvejä paistelee.
    (piivoitto@gmail.com)

    VastaaPoista
  5. Tälle olisi tällä hetkellä tarvetta:http://www.decola.fi/product/365/revol-uunivuoka
    hamalainentm@gmail.com

    VastaaPoista
  6. Mukana arvonnassa, suosikkini ehkä muffiniteline. :)

    hippohiiri at gmail.com

    VastaaPoista
  7. Vuokia tarvitsisin uusia.
    Kiva raastin!

    Kristiina
    Oonjustiina@ gmail.com

    VastaaPoista
  8. tuo raastin oli kyllä melkeimpä mielenkiintoisin tuote :-)
    ansode@gmail.com

    VastaaPoista
  9. Äitienpäivälahjaksi olisi kiva nataa tuo: http://www.decola.fi/product/725/lahjakortti-80-

    Mutta kyllä se äiti taitaisi ilahtua myös tästä tarjolla olevasta.

    matti.viikate@luukku.com

    VastaaPoista
  10. Kolmikerroksinen muffiniteline on ehdoton lempparini. Me tässä parhaillaan pakerramme muuton kimpussa. Huomaa hyvin, että minulle leivonta ja kokkailut ovat todella välinelajeja! :D Mies ihmettelee mihin ihmeeseen kaikkia niitä välineitä tarvitaan. Vaan kyllä se on mukavaa kokkaillessa, kun on oikeanlaiset veitset ja muut härpäkkeet kaikkiin tarkoituksiin! :) Olen todella innolla mukana arvonnassa :)

    minuhno@gmail.com

    VastaaPoista
  11. Kulmikas irtopohjavuoka olisi monikäyttöinen! Patonkipelti on kiinnostava myös, sämpylää tulee tehtyä mutta patonkia ei.
    postin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista
  12. Tykkäsin erityisesti juuri tuosta neliö-vuoasta! emilia_ho@hotmail.com

    VastaaPoista
  13. Patonkipelti
    A.xu.94@hotmail.com

    VastaaPoista
  14. Tuollaiselle raastimelle juuri olisi käyttöä :)
    sannamattila10@gmail.com

    VastaaPoista
  15. Oma suosikki on ristikkoperunaraastin!

    elamantuoksuinenkoti@gmail.com
    http://elamantuoksuinenkoti.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  16. Patonkipelti olisi kätevä. Jospa tulisi itsekin niitä leivottua enemmän.
    s.kansakoski(at)luukku.com

    VastaaPoista
  17. Tuo kulmikas irtopohjavuoka on ollut pitkään hankintalistallani, mutta edelleenkin kaapissa sen kohdalla on kolo ❤ Joten se...

    VastaaPoista
  18. Patonkipelti olisi kätevä ja meillä usein käytössä.
    marja-anneli@luukku.com

    VastaaPoista
  19. Pyöreä tarjotin peilipohjalla on suosikkini. Tuo raastinkin olisi erittäin hyödyllinen :)
    netteri@gmail.com

    VastaaPoista
  20. Täytyy sanoa että ottaisin minkä tahansa noista esitellyistä tuotteista. ninavuolio@windowslive.com

    VastaaPoista
  21. Tilasin Decolalta hiljattain pursotusteriä. Mutta nyt kun näin tämän ristikkoperunaraastimen, niin inspiraatio iski jälleen. :) Voi kunpa nyt onni suosisi ja pääsis tätä testaamaan! :) auringonlapsi80@jippii.fi

    VastaaPoista
  22. raastin kyllä on mielenkiintoinen

    VastaaPoista
  23. Ompas kivoja tuotteita.mukaan bloggerin lukijana arvontaan. Salli.moilanen36@gmail.com

    VastaaPoista
  24. Irtopohjavuoka :)
    ellijapii@gmail.com

    VastaaPoista
  25. Esittelemäsi kulmikas irtopohjavuoka olisi hyvä.
    -Kipsuli-
    fredriikka1@luukku.com

    VastaaPoista
  26. Toi perunaraastin olis tosi kätsy :)
    nelliina at yahoo.com

    VastaaPoista
  27. Pezzetti 6 kupin mokkapannu on upee :)

    unelmiaonnesta(at)gmail.com

    VastaaPoista
  28. Sokeriottimet uupuvat meidän taloudesta. Decolasta saa kauniit.
    tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

    VastaaPoista
  29. Juuri tuommoista raastinta olen etsinyt! :) ida.kojo@hotmail.com

    VastaaPoista
  30. Kulmikas irtopohjavuoka olisi minunkin suosiķkini. mummolta@gmail.com

    VastaaPoista
  31. Tuo ristikkoperunaraastin oli kyllä uusi tuttavuus. Muoteissa oli myös monia kiinnostavia, esim. kissat-suklaamuotti ja villakoira-muotti.
    Tiina
    miumiu83 at gmail.com

    VastaaPoista
  32. Donitsipelti kiinnostaisi :)
    millal@luukku.com

    VastaaPoista
  33. Tuollainen raastin olisi tosi kätevä :) Pääsisi tekemään itse sipsejä :)
    anna_88@luukku.com

    VastaaPoista
  34. Kulmikas irtopohjavuoka olisi tarpeellinen :)
    hilsan@luukku.com

    VastaaPoista
  35. Patonkipelti olis jees!
    Sara.rokman@gmail.com

    VastaaPoista
  36. Hennajenniina
    Patonkipelti olisi kätevä, leivon usein patonkeja.

    henna.holappa1@luukku.com

    VastaaPoista
  37. http://www.decola.fi/product/3812/zassenhaus-kahvimylly-musta
    annikajokinen95@gmail.com

    VastaaPoista
  38. Airiina
    Dexamin ristikkoperunaraastin, perunalastut onnistuisivat paremmin tällä.

    aiholapp at uusikaupunki.fi

    VastaaPoista
  39. Raastimen puoleen kallistuisin, kun vanha on jo tylsistynyt :)
    nannaliini10@gmail.com

    VastaaPoista
  40. Tuo leipärauta on kyllä kätevä. Omista leivistä tulee tosi kummallisia :D jos vaikka auttais! :D
    ssofia.o@hotmail.com

    VastaaPoista
  41. PeHo
    Kulmikas irtopohjavuoka olisi juuri hyvä.

    peholapp(at)uusikaupunki.fi

    VastaaPoista

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!