9.5.2017

Katin kirjanurkka - Ullan ihania leipomuksia


Ulla Svensk: Ullan parhaat leivontaohjeet, Kustannusosakeyhtiö Otava 2017, 244 s.

No...mitäs leivoit viimeksi? Itse tein pitkästä aikaa omenapiirakkaa ja tuli kokeiltua ensimmäistä kertaa oikein pestolla täytettyjä patonkejankin. :-) Omenapiirakka onnistui hyvin mutta pesto on niin vahvan makuista, että sitä olisi saanut olla patongeissa vähän vähemmän.  Mutta oli kiva kokeilla jotain uutta, kun usein tulee tehtyä niitä tuttuja ja turvallisia leipomuksia.


Onneksi on olemassa näitä ihania opuksia, täynnä itselle uusia reseptejä... Ullan parhaat leivontaohjeet on leipuri-kondiittori Ulla Svenskin kovakantinen kirja, joka sisältää lähes 140 makeaa ja suolaista herkkua resepteineen. Runsaat ja näyttävät, koko sivun värikuvat tekevät kirjasta upean kokonaisuuden.Mites on...maistuisikos tämä kuvan taatelikakku, todella kauniiseen kakkuvuokaan on kyllä tehty. Kirjassa on ohjeiden joukossa muistilistoja, joissa Ulla käy läpi leipomisen perusasioita. Taatelikakun kohdalla ohjeistetaan: "Älä lisää nostatusainetta liikaa, muuten kakku nousee hyvin paiston aikana, mutta laskee uunista oton jälkeen."


Pinaattipiirakka leivotaan erikoiseen filotaikinaan, jonka ohje löytyykin kirjasta; vettä, kananmunia, öljyä, suolaa ja vehnäjauhoja...ja voilà!


Ulla Svenskin leipomukset ovat tuttuja jo aika pitkältä ajalta, kirjojakin häneltä on ilmestynyt useimpia. Tuo koristelu on kyllä yksi hänen vahvuuksistaan. Tämäkin lukutoukka-kahvikakkuhan on supersöpö, eikö!

Yhteistyössä:


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti