24.11.2017

Katin kirjanurkka - Egill Yksikätinen


Helga Hilmisdóttir, Kirsi Kanerva & Sari Päivärinne (toim.): 
Egill Yksikätinen - muinaissaagoja Pohjolasta, Finn Lectura 2013, 167 s.


Egill Yksikätinen - muinaissaagoja Pohjolasta on kovakantinen ja todella mielenkiintoinen teos täynnä aiemmin suomentamattomia islantilaisia saagoja. Tarinat sijoittuvat aikaan ennen Islannin asuttamista ja Norjan yhdistymistä. Päähenkilöinä seikkailevat tietysti viikingit ja myyttiset sankarit, peikot ja lohikäärmeetkin, hui!


Kirjan sisältö on täynnä jännittäviä ja monimuotoisia, mielenkiintoisia tarinoita. Kukahan tuo Egill Yksikätinen olikaan? No en kerro, kun jännitys menee muuten, mutta sen verran raotan verhoa, että Egillillä tosiaan oli vain yksi käsi ja tuon menetetyn tilalle oli kiinnitetty kääpiöiden takoma miekka. Kääpiöt muuten kuvataan muinaisislantilaisessa mytologiassa erityisen taitavina seppinä.


Egill Yksikätinen - muinaissaagoja Pohjolasta -kirjan saagakokoelma on kiinnostava varsinkin meitä suomalaisia lukijoita ajatellen. Tarinoiden sankarit nimittäin matkustavat usein juurikin itään, eli nykyisen Suomen ja Venäjän alueille.


Kirja on kirjoitettu selkeään kaunokirjalliseen (!) muotoon, mikä on todella tervetullutta myös luettavuutta ajatellen. Näin myös perheen pienimmillekin lukee mielellään näitä tarinoita ja eipä tuo hallaa tee meille isoillekaan saagojen ja upeiden tarinoiden ystäville! 


Yhteistyössä:
Finn Lectura


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti