9.11.2017

Katin kirjanurkka - Uinu, paju pienoinen

Cilla & Rolf Börjlind: Uinu, paju pienoinen, Kustantamo S&S 2017, 450 s.

Huh, huh mikä lukuelämys, jälleen! Ruotsalaisen Börjlindin pariskunnan teos, Uinu, paju pienoinen, jota en meinannut malttaa erottaa näpeistäni, kun tarina vei niin mukaansa. Tämä oli nyt toinen Tom Stiltonista ja Olivia Rönningistä kertovan sarjan kirja, jonka olen lukenut ja täytyy sanoa, että on kyllä parasta (ja piinaavinta... hui) rikoskirjallisuutta mitä olla ja voi.


Olen ihan pikkuruisesta saakka tykännyt dekkareista ja rikostarinoista. Osasyynä tähän on varmasti isäni, jonka kanssa tuli katsottua niitä kuuluisia saksalaisia tv-sarjoja kuten Derrick, Kahden keikka ja Vanha kettu. No nykyään on ihan sama meno (paitsi potenssiin kaksi) eli tänä päivänä on sitten ykkösenä Wallander ja Beck -leffat. Näissä kiehtoo mm. tiivis tunnelma, näyttelijätyö ja tietysti karmaisevat tarinat.


No, sitä tiivistä tunnelmaa ja mukaansatempaavuutta löytyy kyllä myös kirjojen maailmasta. Börjlindin pariskunnan tarinan kerrontatyyli vetoaa minuun ja ihastelen välillä kesken lukemisen sitä intensiivisyyttä, joka tekee tekstistä niin hurjan, pelottavan ja samalla niin vetävän. Kirjan päähenkilöhahmot ovat poliiseja ja melkoisen persoonallisia sellaisia. Tarina on hurja, kuten dekkareissa yleensä, mutta tässä mennään jo sellaisella tasolla, että heikompia varmasti jo huimaa.


Uinu, paju pienoinen kertoo raaoista murhista, mutta siitä ei sen enempää, jotta en liikaa paljasta. Suosittelen lukemaan hurjan tarinan itse ja en malta odottaa seuraavaa lukuelämystä by Börjlinds! 


Yhteistyössä:

-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti