5.11.2017

Katin kirjanurkka - Street Food

Street Food, suomentaja: Pirkko Roinila, Gummerus Kustannus Oy 2017, 128 s.

Olen edelleen ruokaohjekirjojen lumoissa ja mikäpä siinä... mukavahan niitä on selailla ja samalla saa aina inspiraatiota omiin kokkailuihin. Ruokaohjekirjoissa on myös se hyvä puoli, että niihin tulee palattua aina uudelleen ja uudelleen, eivätkä ne siten pääse pölyttymään hyllyssä.


Gummerukselta ilmestyi vähän aikaa sitten mielenkiintoinen ja todella värikylläinen kirja, Street Food, jonka mukana pääsee herkulliselle matkalle ympäri Eurooppaa, Aasiaa, Amerikkaa ja Lähi-Itää.


Sisältö on todella laaja ja on kyllä mahtavaa, kun samojen kansien sisään on saatu koottua niin erilaisia ruokaohjeita, joita kirjassa onkin reilut 50. Kaikkia ohjeita kuitenkin yhdistää se, että ne ovat sitä ihan oikeaa katuruokaa, joita eri maissa nautitaan. 


Amerikan mantereelta löytyy tällainen herkku, Frozen Yogurt eli jääjogurtti. 


Street Food -kirjan kuvitus on erittäin värikäs ja voisiko sanoa... herkullinen. Tässä kuvassa Välimeren alueen ja Lähi-idän herkku eli hummus. Hummus on tahna, joka valmistetaan kikherneistä ja käy todella hyvin esimerkiksi pitaleivän kanssa nautittavaksi.


Sitten matka käykin kohti Aasiaa... Wonton on alunperin kiinalainen kanaliemipohjainen keitto, jossa on pieniä taikinasta käärittyjä nyyttejä. Nyytit täytetään mm. kevätsipulilla, katkaravuilla sekä kananlihalla ja keittoon lisätään vielä kiinankaalia. Nam, rakastan aasialaista ruokakulttuuria ja tätä kyllä kokeilen valmistaa!


Hmmm... mistähän maasta mahtaa nämä herkut olla kotoisin... Made in USA.


Nachot valmistuvat maissijauhoista sekä mausteista. Yksinkertaista!  Street Food -kirjassa on kyllä mielenkiintoinen kokoelma erilaisia reseptejä, jotka ovat kokeilemisen arvoisia... hmmm... mitähän sitä tekisikään tänään ruoaksi. Nam!


Yhteistyössä:


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti