13.11.2017

Katin kirjanurkka - Syötävän herkullinen sisäpuutarha

Zia Allaway: Syötävän herkullinen sisäpuutarha, Docendo 2017, 221 s.

Miltä kuulostaa... että voisikin kasvattaa sisätiloissa, vaikka näin talven kynnyksellä, oman kodin ikkunalaudalla paprikoita, chiliä tai vaikka kurkkua, yrteistä nyt puhumattakaan... ja napata tuoreita herkkuja ruoanlaittoon tai muuten vaan naposteltavaksi... 


No tässäpä oiva opus, joka ohjeistaa juurikin tähän. Kyseessä on nimittäin Docendon kustantama Syötävän herkkullinen sisäpuutarha.


Kirja on täynnä todella näyttäviä värikuvia sekä kuvitettuja ohjeita, joiden avulla saat omaan kotiisi pienen puutarhan - siis ihan oikeasti sisätiloihin.


Kyllähän se vaatii kasveiltakin aika paljon, jotta ne voisivat tuottaa syötävää sisällä kasvaessaan. Varsinkin meidän oloissa täällä pohjoisella pallonpuoliskolla. Mutta tämä kirja opastaa kyllä ihan kädestä pitäen mitkä lajikkeet kannattaa valita ja kuinka niistä viljelyksistä sitten huolehditaan.


Kirjassa on myös pieniä Kokin vihjeet -osioita, joissa kerrotaan, kuinka sisäpuutarhan tuotoksia voi sitten käyttää ruoanlaitossa.


Kirjan sisältö on kattava ja alkaa tietysti suunnittelusta. Millaista multaa kannattaa käyttää, entäpä lannoitus ja kastelu... kuinkas ne siemenet kylvetään ja löytyyhän kirjasta myös sadon säilöntävinkkejä. Seuraavaksi käydään läpi yrtit sekä syötävät kukat, idut, lehdet & juurekset, vihannekset, hedelmät ja marjat ja lopuksi kirja tarjoaa vinkkejä asiantuntijoilta. Todella kattava tietopaketti ja paljon havainnekuvia, siitä iso plussa.


Valkosipulin versoja voi kasvattaa myös näin, lisäksi kirjan mukaan valkosipuli kasvattaa aina uudet versot sitä mukaa kun niitä leikkaa käyttöön 5 cm päästä itse sipulista. Syötävän herkullinen sisäpuutarha on todella jännittävä ja erikoinenkin tuttavuus puutarhakirjojen joukossa. Ei muuta kuin kasvattamaan omaa syötävää! 


Yhteistyössä:


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti