28.11.2017

Katin kirjanurkka - maistuisiko burgeri

Kaisa Sillanpää: Burgeria! Suuri hampurilaiskirja, Readme.fi 2017, 256 s.

Nyt päästäänkin oikeaan mehevyyden ytimeen, nimittäin reseptikirjaan, joka on täynnä erilaisia hampurilaisohjeita! Burgeria! Suuri hampurilaiskirja sisältää kaikkiaan jopa 101 (!) erilaista burgeria, täytteenä lihaa, broileria, kalaa ja kasvistakin eli kirja meille kaikille kaikkiruokaisille. 


Kovakantinen kirja on todella näyttävä ja yksityiskohtaiset kuvat annoksista vievät kyllä mahtavalle matkalle herkkujen maailmaan. Ruokaohjekirjoissa juurikin nuo kuvat ovat kaikki kaikessa ja tässä kirjassa on jokaisesta hampurilaisesta vähintään suuri koko sivun värikuva... tykkään!Tässä kuvassa mielestäni yksi kirjan erikoisimmista hampurilaisista, Bliniburgeri, jota itsekin aion kokeilla, kunhan saan ainekset kokoon! Pihvinä savulohipihvi, lisukkeena smetanakastiketta, lehtisalaattia ja mätiä!


Burgeria! Suuri hampurilaiskirja ja sen sisältö on huikea. Kirjan kirjoittaja, Kaisa Sillanpää toteaakin, että kirjan kuvauksissa meni lähes vuosi, kun jokainen burgeri valmistettiin ja maisteltiin huolella. Upeaa, kun saadaan päästä tällaiselle matkalle hampurilaisten maailmaan ja mikä valtava... ja ehkä myös osin maukaskin :-) työ kirjan tekemisessä onkaan ollut.Kasvisvaihtoehtoja unohtamatta! Kirja alkaa kasvisburger-osiolla ja niitä onkin sitten yhteensä 12 erilaista! Kasvisburgereita seuraa broileri-, sitten kala-, naudanliha-, possu-, jauheliha-, makkara-, erikoisburgerit ja pisteenä iin päällä kirjan loppuosasta löytyy sitten vielä makeat burgerit! Kuvassa Banoffeeburgeri, jossa pullan täytteenä toffeekastiketta, lakumarenkia, banaaniviipaleita, suklaarouhetta ja maustettua kermavaahtoa... mmm... Eikö olekin melkoinen herkkujen herkku!


Yhteistyössä:


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti