30.10.2020

Kimallusta lokakuuhun + ARVONTA


Näin loppuvuodesta ja pimeimpiin vuodenaikoihin kyllä kaipaa vähän blig-blingiä ja valoa. Kylmyyskin vielä menettelee mutta tämä mielestäni pimeys on ehkä se pahin asia syksy- ja talvikuukausissa. En ikinä totu valon vähäiseen määrään ja tästä se vaan vielä pimeneekin ensisestään. No, ei pidä ajatuksia ainakaan viedä sinne pimeään vaan nyt sitä kimallusta elämään ja ihan vaikka näin korujen kautta. 


Siinäpä Alisev-korun ihanuudet yhteiskuvassa. Ylimpänä on musta avainkoru, sitten keskellä vasemmalla laatta -avaimenperä ja vieressään suloinen kissa -laatta sekä edessä kauniit Origami Lintu -korvakorut. Näkee kyllä, että pidän hopeansävystä sekä mustasta.


Alisev -korun kauppa toimii verkossa ja siellä on valikoimaa todella paljon, kurkkaahan sinne tästä. Korut valmistetaan Järvenpäässä ja ovat käsintehtyjä. Mietinkin, että varsinkin lahjaideoita etsiessä tuo kauppa on oikea aarreaitta. Kohtahan jouluostoksia voi jo alkaa miettimään ja isänpäiväkin on ihan nurkan takana. Valikoimasta löytyy varmasti jokaiselle jotakin.


Ihastuin näihin korviksiin. Origami Lintu -nimiset korvakorut ovat nikkelittömät ja hopeoidut. Ihanan yksinkertainen tuo malli ja keveät korvissa. Nämä korvakorut saa halutessaan joko tuossa kuvassa näkyvillä koukuilla tai vaihtoehtoisesti on saatavilla myös nappimallit, jos niistä tykkää enemmän. Kiva, kun on vaihtoehtoja.


Mitäs täältä pussukasta paljastuu...


Kaunis avainkoruhan se sieltä. Tykkään mustista asusteista ja koruissakin tuo väri näkyy aika usein. Tämän muunneltavan avainkorun muita värivaihtoehtoja on yli kaksikymmentä! :-) 


Yksityiskohta avainkorusta.


Varmasti varsinkin teille blogini lukijoille on tässä vuosien aikana tullut aika monta kertaa selväksi, että olen erityisen eläinrakas. Siksikin ihastuin niin tähän teräksiseen kissamaiseen laattaan, kun sen bongasin Alisev -korun verkkokaupasta. Ihana idea, että tämän voi sitten halutessaan laittaa vaikka laukkukoristeeksi, kaulakoruun, lemmikin nimilaataksi ja muuhun, itse laitoin tämän ihanuuden nyt kiinni avainkoruuni. 


Laatan koko on 33 mm ja laattaan saa vaikka haluamansa tekstinkin.


Tämä avaimenperä omalla tekstillä on minulle nyt näistä koruista se merkityksellisin. Juurikin tuo, että koruun vai valita itselleen tärkeän tekstin ja minulla tässä laatassa on kolmen itselleni merkityksellisimmän läheisen syntymävuodet. Nämä vuosiluvut kulkevat matkassa nyt sitten aina, avaimenperään liitettynä. 

ARVONTA!

Arvonta on päättynyt ja kiitos vielä oikein paljon 
kaikille osallistujille!

Arvonnan voittaja on...
Beate56! 
Oikein paljon onnea, laitan sähköpostia sinulle!

Ota osaa ihanaan Alisev -korun arvontaan. 
Kommentoi, mikä koru on 
Alisev -korun valikoimasta mieluisin. 
Verkkokauppaan pääset tästä: www.alisevkoru.fi.

Voittaja saa valita kahdesta vaihtoehdosta:
1. Upea helmiavainkoru valitsemallasi sävyllä ja riipuksella






2. Korusetti 



Arvonta päättyy lauantaina 14.11.2020 klo 18.00.

Onnea arvontaan! 


Ihanassa yhteistyössä:

-Kati-

26.10.2020

Unelmien pöytä ♥ by Anttiina

 
*Yhteistyössä Anttiinan kanssa* Lokakuun viimeisiä päiviä mennään, lunta on tullut vähän tässä parin päivän sisällä mutta vielä ei ole pysyvää lunta maassa. Talvirenkaat kuitenkin vaihdettiin autoon jo varulta, kun nämä kelit ovat tähän vuodenaikaan niin kovin vaihtuvia. Ihana ilonpilkahdus meidän kotiimme ja meidän sisustukseen saapui viime viikolla ja voi että miten tästä ollaankin oltu innoissaan. Mitähän näistä paketeista paljastuukaan... toinen vähän isompi paketti ja toinen pieni...


Siististi muoviin käärityt isot paketit tulivat tilauksesta ihan muutamassa päivässä ja toimitettiin kotioven viereen. Tuossapa kuvassa pilkahtaakin vähän vinkkiä, no Anttiinahan siinä lukee ja sieltähän nämä paketit ovat peräisin. Anttiina on huonekalujen suunnitteluun ja valmistamiseen painottunut yritys, joka perustettiin v. 2000. Anttiina Oy sijaitsee Kauhajoella, Etelä-Pojanmaalla. Anttiinan tuotteet valmistetaan käsityönä puusta ja tuotemallisto on erityisen laaja. Tuotteet ovat upeita ja käsityön jälki näkyy kiitettävästi, mikä luo tuotteille sellaisen omaleimaisen tyylin. 


Ensimmäinen paketti avattu ja kukas se hiippaili heti laatikkoon. No meidän utelias Vili-kissahan se siinä. Heti tuli tutkimaan ja haistelemaan laatikon sisältöä. ♥ Meillä asustaa kolme poikakissaa ja kuvassa komeileva Vili on niistä vanhin, melkein jo 17 -vuotias. Vili on usein ensimmäisenä paikalla kun jotain uutta ja ihmeellistä näkyy, kuten vaikka tämä pahvilaatikko pöydänjalkoineen. 


Laatikosta paljastui Valhall -ruokapöydän jalat. Eikö olekin upeat ja erilaiset, mihin yleensä onkaan totuttu. Anttiinan valikoimissa on useita ruokapöytämalleja ja me ihastuimme Anttiinan Valhall- ruokapöytään. Varsinkin nämä pöydän jalat ja pöydän ja tason rouhea olemus vei sydämeni kyllä ihan saman tien. Jaloissa on sellainen muotokieli, mikä miellyttää.


Anttiinalta tilattaessa pystyy tilattavaa tuotetta muokkaamaan omien toiveiden mukaiseksi ja näin saa juuri oman näköisen tuotteen. Jalkojen tyyliin, pöytälevyn kokoon tai sävyyn voi vaikuttaa ja vaihtoehtoja on useita. Tämä väri on juuri meidän kotiin ja sisustukseen sopiva. Tämä sävy on nimeltään Classic ja sävyvaihtoehtoja on yhteensä kahdeksan, joista valita. Mietimme myös värivaihtoehtoina Mustaa ja Savua ja päätös oli vaikea, kun nuo kaikki sävyt ovat mielestäni niin upeita. Mutta tosiaan Classic- sävyyn päädyimme sitten lopulta ja olen erityisen tyytyväinen valintaan. Sävy on mukavan neutraali. Kurkkaahan Anttiinan sivuille ja sävyihin pääset tutustumaan tästä.

Classic

Musta

Savu



Paketissa tulee mukana myös tarrapehmustetassut pöydän jalkoihin kiinnitettäviksi sekä jalkojen runkoon kiinnittämiseen tarkoitetut ruuvit. Mukava kun käyttäjää on ajateltu myös noiden pehmusteiden osalta. Joillakin on matto ruokapöydän alla mutta esimerkiksi meillä pöytä tulee suoraan laminaattilattiapinnalle, joten tällaiset pehmusteet ovat plussaa.


Siinäpä pehmustetassut paikoillaan pöydän jaloissa. Vink, vink... ne saa helpoiten kiinnitettyä paikoilleen ennen kuin jalkoja alkaa ruuvaamaan pöytälevyyn. 


Paketissa tuli mukana myös selkeät pöydän hoito-ohjeet suomen ja ruotsin kielillä, luonnonraaka-ainepohjainen puuvaha sekä vahan levitykseen soveltuva hyvän kokoinen sieni. Anttiinan tehtaalla tuotteet vahataan jo valmiiksi kahdella vahakerroksella. Puuvahan avulla pinnasta saadaan hyvin pyyhkimistä ja nesteitä kestävä ja mukana tuleva vaha on ensisijaisesti tarkoitettu sitten pinnan ylläpitohoitoon. Vahattu pinta kannattaa pyyhkiä mieluiten nihkeällä pyyhkimellä.




Pidän kovasti tuosta vahatun pinnan olemuksesta. Se on kauniin semimattapintainen ja jotenkin mukavan, pehmeän tuntuinen. Vaha ikään kuin korostaa puun pintaa ja kuvioita ja tuota petsattua sävyäkin.


Ja mieheni pääsi töihin... ruuvaamaan tietysti ja tässä kuvassa ruuvataan jalkaosaa pöytälevyn alaosaan kiinni. Ruuvien reiät ovat valmiina ja ei muuta kuin ruuvaamaan.


Pöytälevyyn tulee myös kaksi tällaista tukipalaa. Nämä kiinnitetään kahdella pitkällä ruuvilla sekä pöytälevyyn ja toinen pää pöydän jalkaosaan. Paitsi tukemaan rakennetta, nämä puiset tukipalat ovat kiva yksityiskohta pöydän ilmeeseen myös, ne nimittäin tulevat mukavasti esiin pöytää sivusta katsottaessa.


Tässäpä tämä ensimmäinen postaus, pidän sinua nyt jännityksessä, seuraavassa postauksessa nimittäin näet, kuinka uusi pöytä sopii keittiöömme kokonaisuudessaan ja ne ennen ja jälkeen kuvat tietysti myös. Ihanaa lokakuun loppua sinulle ja palaillaan pian. ♥

Ihanassa yhteistyössä: Anttiina Oy


-Kati-

25.10.2020

Lankaa nokkosesta #3


Nyt täällä blogissa jatkuu langan valmistanen nokkosesta -projektini. Olen aina pitänyt luonnonmateriaaleista ja lanka, jonka voi valmistaa itse nokkosesta kuulostaa mielestäni erityisen mielenkiintoiselta. Tämä projektini on edennyt kesän aikana siten, että olen totisesti tehnyt nokkosta itselleni tutummaksi ja muutaman kerran sormet saivat poltteen lehdistä. Tiesitkö muuten, että nokkosen varsi ei polttele lainkaan, siitä voi ottaa kiinni ihan paljain sormin mutta varo niitä lehtiä.


Nokkosesta irroitetaan tuo kuorikerros, siinä on nimittäin se kuitu, josta lankaa voi sitten valmistaa. Kuori lähtee irti eri vuodenaikoina hiukan eri tavalla ja irroittamiseen on olemassa erilaisia metodejakin. Itse koin kätevimpänä siten, että irrotin kuoren heti tuoreeltaan vetämällä (hanskat kädessä) lehtien irroittamisen jälkeen pikku hiljaa kuorta irti. Ihan yksi tai kaksi nokkosta ei pienen lankakerän valmistamiseen riitä vaan materiaalia saa kerätä ihan kunnon kokoisen nipun. Nokkosen muut osat voi sitten vaikka heittää kompostiin, kuten itse tein. 


Siinä tarvikkeet ja materiaalit valmiina nokkoskuidun ensimmäiseen työstävaiheeseen. Vuorossa on siis karstaus ja Toikan valikoimista löytyneet karstat tuossa pöydällä ja vieressä on korissa materiaalia odottamassa eli nokkosen kuivahtaneet kuoret.


Nämä Toikan karstat ovat kätevät käyttää ja ajatuksena karstoissa on, että langan raaka-aine, on se sitten lampaanvilla tai nokkonen tai muu, saadaan karstojen avulla sellaiseen muotoon, että sitä on helppo jatkotyöstää ja yleensä siis valmistaa lankaa mm. rukilla tai värttinällä. Raaka-aineen kuidut saadaan siis samansuuntaisiksi. Karstatessa toinen karsta lepää yleensä polvella ja toista karstaa vedetään pitkin vedoin. 


Nokkoskuidun karstaus menossa. Karstaaminen kannattaa tehdä ulkona, jos mahdollista. Nokkosesta nimittäin karstatessa irtoaa paljon pieniä kasvinosia ja jäljellehän on tarkoitus saada vain tuo kaunis kuitu.


Siinä sitä on! Nokkoskuitua, joka on yllättävän höyhenenkevyttä ja pehmeää. Kuidun sekaan on jäänyt vielä sinne tänne kasvinosia mutta se ei nyt haittaa. Kuitua tutkiskellessa huomaan, että se on erityisen hienoa ja ohutta. Se on paljon lampaanvillan kuitua lyhyempää joten on varmaankin haastava materiaali. saas nähdä, kuinka tuo langan valmistaminen värttinällä sitten onnistuu. Siitä sitten seuraavaksi, kunhan projekti jatkuu. 


Yhteistyössä:


-Kati-

21.10.2020

Katin kirjanurkka - Gaudeamus

Karvonen & Kestilä & Mäki-Opas: Terveyssosiologian linjoja ja Kananen: Kilpailuvaltion kyydissä, Gaudeamus 2017.

Kirjoja tulee luettua taas entistäkin enemmän, kun päivät pimenevät ja sisällä tulee melkeinpä siis olosuhteiden pakostakin oltua enemmän. Luen paljon ja varsinkin ruotsalaisia dekkareita, sen olen täällä blogin kirjanurkassa useaan otteeseen maininnutkin, ne ovat aivan omaa luokkaansa jännityksen suhteen. Toisena mielilukemisena ovat historiaan liittyvät teokset ja varsinkin Suomen muinaishistoriaan, kulttuuriin ja tapoihin liittyvät. 


Nyt kirjanurkassa esittelyyn pääsee Gaudeamuksen kaksi oppikirjoiksikin soveltuvaa ajankohtaista ja ihmisen hyvinvointiin liittyvää teosta. Pehmeäkantiset kirjat ovat ilmestyneet v. 2017 ja nämä ovat monen ammattikorkeakoulun ja yliopiston oppikirjalistoilla edelleen.


Terveyssosiologian linjoja -kirja on 299-sivuinen teos, jossa tutkitaan terveyden ja sairauden yhteiskunnallisia ulottuvuuksia ja lähestymistapoja sosiaalitieteellisiin peruskysymyksiin. Terveys ja sairaudet koskettavat ihan meistä jokaista omalla tavallaan ja kirja viekin lukijansa monenlaisen kysymyksen äärelle, aiheeseen liittyen.



Kirjassa on useampi kirjoittaja ja kaksi sen päälukua ovat 1. Sosiologisia lähestymistapoja terveyteen ja 2. Sosiologisia analyysejä terveydestä. Kirjan loppupuolella on myös luettelo keskeisistä sosiologian ja terveyden käsitteistä, joka on oikein antoisaa, ytimekästä ja selkeää luettavaa.


Niin ikään useamman kirjoittajan ja Johannes Kanasen toimittama kirja, Kilpailuvaltion kyydissä, kertoo Suomen hyvinvointimallin tilanteesta aina 1960- luvulta nykypäivään. Kuinka hyvinvointilmallimme onkaan syntynyt ja kuinka nyt yhteiskunnassa esiin puskeva kilpailuvaltioajattelu vaikuttaa meidän elämäämme ja hyvinvointiin. Kirja on 214 -sivuinen.


Kilpailuvaltion kyydissä -kirjan sisältöä. Hyvinvointi on laaja käsite ja siihen tulisi panostaa niin yksilön kuin yhteiskunnan. Mitä keinoja meillä onkaan käytössä...mielenkiintoista luettavaa. Mukavaa (ja kirjantäyteistä) lokakuuta sinulle ja palaillaan taas pian.


Yhteistyössä:


-Kati-