25.6.2016

Pihalaattoja itse valaen - Cultivera Garden


Kesän pihatouhuni ovat edenneet oikein mallikkaasti. Alkukesästä ei satanut niin paljon ja ilma on todella ollut muutoinkin ihanteellinen kaikenlaiselle ulkona touhuamiselle. Kerroinkin vähän aikaa sitten, että sain Cultivera Gardenilta testattavaksi todella kauniita pihalaattojen valumuotteja. Muotit ovat paksua, jämäkkää mustaa muovia ja näillä samoilla muoteilla voin valaa laattoja mielin määrin.

Laattoja voi käyttää moneen eri tarkoitukseen, varsinkin näin kauniin muotoisia laattoja voisi käyttää vaikka kynttilänalustana tai seinäkoristeenakin. Tässä kokoamani ohjeet omien pihalaattojen valamista varten: 


1. Aloita valamistyö rasvaamalla muottien sisäpinnat juoksevalla kasviöljyllä.


 

2. Sekoita vesi huolellisesti kuivabetonin joukkoon. Veden ja betonijauheen suhde ja sekoitusohje löytyy sementtijauhepussista. Suhde vaihtelee betonilaadun mukaan. Laskinta joutuu käyttämään, kun sekoittelee tällaista pienempää määrää.  Itse käytin sekoitussuhdetta: kuivabetonia 5, vettä 0,6.


3. Peitä muotin pohja ensin kauttaaltaan ohuella kerroksella betonia. Painelin tässä vaiheessa betonimassaa huolellisesti, jotta muotin kuvio toistuisi sitten kauniisti valmiissa laatassa. Täristele ja heiluttele muottia, jotta massa leviää tasaisesti muottiin. Näin myös ilmakuplat poistuvat massasta.


 4. Lisää betonimassaa hiljalleen ja tasaisesti täyttäen muotti kokonaan. Täristele muottia taas lopuksi, jotta pinta tasoittuu ja ilmakuplat poistuvat. Ilmakuplien poistoon auttaa myös esimerkiksi ohut lasta, jolla valua voi painella pystysuunnassa.5.  Tasaa pinta lastalla, jotta kuplat poistuvat laatan valupinnalta.


Peitä muotti muovikelmulla ja jätä kuivumaan viileään paikkaan pariksi vuorokaudeksi. Sen jälkeen voit kääntää muotin mutta anna laatan kuivua vielä n. viikon verran, ennen kuin asetat sen kulkuväylälle tai kokoat laatoitukseksi. Seuraa täällä blogissani pihatöitteni ja laatoitusprojektini etenemistä!


Cultivera Gardenin verkkosivuilta löytyy mitä ihanimpia ja erikoisenkin muotoisia valumuotteja, 
käy tutustumassa näihin ihanuuksiin! www.cultiveragarden.fi

http://www.cultiveragarden.fi/

-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti