9.3.2017

Muurlan sisustuspallot


Mietitkö, että mikä kumma tuossa kuvassa oikein on... no, se on ilmakasvi eli oikealta nimeltään Tillandsia. Tämä todella erikoinen kasvi pääsi tietoisuuteeni vasta ihan vähän aikaa sitten, kun bongasin tämän lajin netin ihmeellisestä maailmasta. Näitä nk. juurettomia Tillandsioita on olemassa useita lajikkeita ja meille kotiutui niistä kolme. Ilmakasvit pääsivätkin sitten saman tien trendikkäästi ikkunan eteen roikkumaan, lasipallojen uumeniin.


Ilmakasvit kasvavat luonnossa kiinnittyneinä toisiin kasveihin ja saavat kaiken tarvitsemansa ravinnon ilmasta käsin, aika erikoista, eikö!  Etsin ilmakasveille sopivia lasipalloja ja löysin Muurlan verkkokaupasta aivan täydelliset kodit meidän ilmakasveille, niin muotonsa, kuin kokonsakin puolesta.  


Muurlan lasipallot ovat tulenkestävää erikoislasia ja halkaisijaltaan ne ovat 12 cm. Näitä lasipalloja voi käyttää myös tuikkulyhtyinä ja se onkin alkuperäinen käyttötarkoitus. Kiva ja monikäyttöinen tuote, eikö ja näihinhän voisi laittaa koristeeksi mitä vaan! Lasipallon mukana tulee pieni pätkä luonnonnarua ja mietin pitkään, että jätänkö narut paikoilleen vai otanko pois. 


Kiinnitin lopulta lasipallot ohuisiin, metallisiin ketjuihin, joista kaikista tein hiukan eripituiset. Näin sain ikkunan eteen tulevaan asetelmaan myös elävyyttä. Pallot ovat mielestäni aivan täydellisen kokoiset näille ilmakasveille - ja muodollisesti niin yksinkertaiset... tykkään! Ilmakasvit eivät muuten pidä auringon paahteesta, joten kannattaa omalle asetelmalle valita sellainen ikkuna, johon paiste ei porota.Tässä asetelma vielä kokonaisuudessaan. Toivottavasti meidän kissat ei nyt ihan heti keksi näitä... se olisi silloin kyllä menoa. Oletko sinä muuten jo tutustunut näihin erikoisiin ilmakasveihin tai näihin ihaniin Muurlan lasipalloihin? Kurkkaa vaikka Muurlan Faceen, sielläkin ihania inspiskuvia!Ihanassa yhteistyössä:


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti