14.9.2017

♥ Upea pläkkilyhty & Fyrry.fi ♥


Syksyn pimeiden iltojen tullen alan aina miettimään, kuinka saisin lisättyä sisustukseen jonkin ihanan yksityiskohdan, joka luo valoa ympärilleen. Olen aina tykännyt varsinkin kynttilöiden pehmeästä valosta ja silloin tulee mukaan melkeimpä automaattisesti myös sisustukseen sopivat kynttilälyhdyt. Lyhtyjä on markkinoilla erilaisia ja meidän kotiamme pääsi koristamaan tämä uusin tulokas; upea käsityönä valmistettu pläkkilyhty.


Kotimainen käsityö kunniaan ja voi taas sanoa, että on kyllä upea ja erikoinenkin lyhty. Fyrry.fi -verkkokaupan valikoimissa on erilaisia Suomessa käsityönä valmistettuja pläkkipeltituotteita ja näitä pläkkilyhtyjä on saatavilla kolmea eri kokoa. Meidän kotiamme pääsi koristamaan pienin kolmesta, lyhty on 20 cm korkea ja pohjan halkaisija on 11 cm. 


Kynttilän valo siivilöityy kauniisti pläkkilyhdyn aukoista.


Tällaisia kartionmallisia pläkkilyhtyjä kutsuttiin muuten entisaikaan nimellä hameenlämmitin. Lyhtyjä ihan oikeasti pidettiin talvella, esimerkiksi kirkonmenojen aikaan, hameen alla lämmittämässä kylmiä kinttuja. Vähäkyrössä toimiva Läkki ja lelu K. Gråholm valmistaa upeita läkkipeltituotteita kuten näitä lyhtyjä.Pläkkilyhdyn pohja on avattava ja sen kuppiosaan sopii yksi tuikkukynttilä. Valon määrä yllätti minut täysin. Tuo pläkkipellin ulko- kuin sisäpinta on nimittäin erittäin heijastavaa joten se kertaa tuon kynttilän valon määrän. Näin ollen valo suodattuu kauniisti lyhdyn aukoista ja vieläpä erittäin kirkkaasti.Lyhtyähän voi pitää myös sisällä, kuten meillä on useimmiten tapana. Mietin, että tätä lyhtyä voisi oikein hyvin pitää ulkonakin ja varsinkin meillä tuossa ulko-oven katoksen alla roikkumassa. Lyhdyssä on nimittäin oikein hyvän kokoinen ripustuslenkki mikä toimii oivallisesti muuten myös kantokahvana. 


On se nätti. Jotenkin tuo läkkipellin ulkomuoto sopii kiven pinnan kanssa yhteen todella kauniisti.


Kaunista tunnelmaa ja valoa syksyyn ja tulevaan pimeään talveen. Tykkään. ♥ Ja mitä tuo fyrry-sana tarkoittaa? No se on pohjanmaan murretta ja tarkoittaa lähinnä vanhanaikaista lasten lelua, hyrrää. Fyrry.fi -verkkokaupan tuloista käytetään 100 % (!) urheilun tukemiseen, liikeajatuksena kun on toimia urheilusponsorina nuorille urheilijoille. Taustalla siis hieno ajatus ja ei muuta kuin tilaamaan tällaisia upeita pläkkituotteita omaa kotia sulostuttamaan!


Ihanassa yhteistyössä:


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti