8.1.2018

Katin kirjanurkka - Nälän vuodet

Miikka Voutilainen: Nälän vuodet - nälänhätien historia, Kustannus Atena Oy 2017, 261 s.

Historia kiehtoo ja varsinkin Suomen muinaishistoriaa käsittelevät teokset ovat mielilukemistani. Joitakin niistä teoksista olen esitellyt täällä blogissakin mutta välillä on hyvä avartaa katsettaan ja suunnata lukukokemukset hiukan uudempaan aikaan. Nyt esittelyyn pääsee Miikka Voutilaisen Nälän vuodet, joka vie lukijansa mielenkiintoiselle matkalle maailmanpolitiikan syövereihin ja sen mukaisesti myös ei-niin-mukavien lieveilmiöiden tykö. 


Miikka Voutilainen (FT, KTM) on väitellyt Suomen 1860-luvun nälänhädän yhteiskunnallisista ja taloudellisista taustasyistä. Ei mitään kovin kevyttä aihepiiriä mutta näistä historian kiemuroista on hyvä tietää ja Voutilainen antaa kyllä kirjan verran pohdittavaa. Oikeasti, mikä onkaan se voima, joka pyörittää tätä modernin maapallon valtakoneistoa.


Kirjan sisältöä.


Nälän vuodet on kovakantinen ja 261-sivuinen teos. Kirja vie lukijansa nälänhädän maailmaan, nälänhädän historiaan ja nykyisyyteen, nälänhätien ilmenemismuotoihin sekä taustasyihin. Kirja on ensimmäinen laaja ja itsenäinen suomenkielinen yleisesitys nälänhädistä ilmiönä.



Länsimaat vs kehitysmaat. Siinäpä se ja siinä myös aihe joka aina vaan jaksaa kummastuttaa. Mikähän se meidänkin länsimaisten osuus tässä kaikessa epätasapainossa maailman talouden ja sitä myötä nälänhädän kannalta onkaan.



Miikka Voutilaisen Nälän vuodet on teos, joka kannattaa lukea. Kirja avartaa omia näkemyksiä ja antaa tietoa yhteiskunnan omituisistakin poliittisista kiemuroista. Parasta antia on kuitenkin se, että kirja pistää oikeasti miettimään, kuinka nämä rattaat oikein pyörivät. Huh, huh, tässäpä melkoinen teos!


Yhteistyössä:
Kustannus Atena Oy


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!