22.1.2019

Siemeniä & suunnitelmia


No niin. Nyt se on taas alkanut. Nimittäin kevätkylvöjen suunnittelu ja siementen hypistely. Eipä tarvinnut kauaa odotella vuodenvaihteen jälkeen, kun alkoi jo kasvukausi kummitella mielessä. Ja hihittelen täällä, että I-H-A-N-A-A! :-)


Viime kesänä keräsin siemeniä tulevan varalle ja kuvissa muutamia, kuten karhunjuurta, chiliä, herneitä ja melonia(!), josta muuten viime kesänä saatiin satoa ja oli kyllä jännä syödä itse kasvattamaa melonia, ihan hyvääkin oli. Viime kesä oli kyllä ihanteellinen kasvatushommiin, kun oli niin lämmintä ja aurinkoista - toivottavasti ensi kesäkin olisi yhtä ihana.


Löysin viime viikonloppuna honkkarista nämä niin söpöt istutusmerkit alelaarista. Oli pakko napata nämä mukaan.


Nyt kun kohta jo päästäänkin ihan istutushommiin, ainakin jo muutaman lajikkeen kera, niin tänä keväänä pääsenkin testaamaan myös erilaisia kasvivaloja... jee! ♥ Meillä täällä pohjoisessa on kevätkausikin niin pimeä, että tällaiset kasvivalot ovat hyvä lisä valon määrän lisäämiseen mutta kasvivaloja voi muuten pitää myös vaikka huonekasvien yläpuolella, valon lisääjänä ja ihan vaikka ympäri vuoden.


Taimivalaisin Starlight on kooltaan 57 cm x 37,5 cm ja valaisimeen kiinnitetään kaksi 55 W loisteputkea joiden värilämpötila on 6500K. ♥


Kuvissa hiukan esimakua tulevasta ja mielenkiinnolla muuten odotan, millaisia tuloksia näiden kasvivalojen kanssa tulee, kirjoitan niistä sitten täällä blogissa tarkemmin. Tämä Nelson Gardenin 15W kasvivalaisin on 60 cm pitkä ja valot ovat LEDejä. Tämäkin kasvivalaisin pääsee pian kovaan käyttöön ja valaistushommiin. ♥♥ Mukavaa viikkoa sinulle! ♥

 

-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti