15.8.2019

Ulkosaunan tuunailua ♥ Muovihaka


Elokuu on jo puolessa välissä ja vettä on tullut täällä Kuopiossa taivaan täydeltä jo pari päivää. Kelit ovat muutoinkin olleet viime aikoina aivan ääripäitä, ensin hirmuista hellettä ja kuivuutta ja sitten kun sataa, niin sataakin ihan kunnolla. No mutta hyvä, että tuota vettä tulee, luonto nauttii ainakin!


Meidän ulkoportaikolle rantautui jo tuossa viime kuun puolella tällainen mielenkiintoisen näköinen kaksikko. Arvaatkos, mitä nämä kaksi pakettia sisältävät? Vinkki... nämä ovat helposti toisiinsa kiinnitettäviä... ja soveltuvat sisä- ja ulkotiloihin, mikä tarve ikinä sitten onkaan...


...Arvasitko? No nämä ovat meidän ulkosaunan eteiseen tulevat lattiapäällysteen elementit ja olin kyllä aivan tohkeissani, kun nämä löysin! Olin nimittäin etsinyt meidän käyttöön soveltuvaa materiaalia ulkosaunan eteiseen jo pitkään. Nämä ovatkin sitten Made in Finland. Muovihaka Oy sijaitsee Nurmijärvellä ja on erikoistunut erilaisten sisä- ja ulkotilojen kumimuovimattojen valmistukseen.


Tässä kuva saunamme eteisestä ennen uutta lattiaa, ja kuten huomaa, eteisessä on valettu betonilattia. Neliöitä on noin neljä ja kalusteina tilassa on kaksi puista penkkiä sekä vanhasta neliruutuisesta ikkunasta tehty peili. Lattian päällä on vuosien aikana ollut erilaisia materiaaleja kaislamatosta aina viimeisimpään, joka oli erikoista kokolattiamattomaista laattaa. En tykännyt niistä mattomaisista lattiamateriaaleista lainkaan, ne eivät tuntuneet jalkapohjiin hyvältä, kosteus ei meinannut haihtua ja eivät muutoinkaan oikein "hengittäneet".


Ja sitten väliin vähän "taiteellisempaa" mustavalko-otosta, päästin näköjään luovuuden taas valloilleen... :-) Ulkosaunasta on moneksi, hih!


Lähikuva tummanharmaasta Modena- kosteantilan matosta ja I´m in love. Materiaalina on käytetty UV-suojattua vinyyliä joka on 100 % kierrätettävä. Yhden elementin koko on 30,4 cm x 30,4 cm ja näitä elementtejähän saa sitten koottua vaikka kuinka paljon toisiinsa, joten on ala sitten pieni tai iso, niin käy kyllä moneen!



Tässä Modena -maton elementtien kokoamista. Ja ihan ite tein! Superhelppoa ja ihan painamallakin nuo nypykät menevät niille tarkoitettuihin koloihin mutta otin kuitenkin vasaran avuksi, kun halusin taas olla niin tarkka - piirre itsessäni, joka välillä ärsyttää. :-)  Mutta kuvasta näkee hyvin tuon ajatuksen kokoamisesta. Ja mattohan on tässä kuvassa nurinpäin. Itse tykkäsin koota näin ensin, jotta näin hyvin nuo nypykät ja sitten mieheni kanssa käännettiin matto oikein päin.


Suurin yllätys tutkiessani ensi kosketukselta tätä Modena-kosteantilan mattoa oli, että materiaali on taipuisaa muttei kuitenkaan liian pehmeä vaan ihan sopivan jämäkkää astella. Luulin nimittäin, että materiaali on kovaa. Tuo varmaan juontuu jostain lapsuudesta, kun muistelen, että meillä oli sellaiset kovat muovimatot kylpyhuoneessa. Tuo joustavuus materiaalissa on miellyttävää jalkojen alla ja myös elementtien kokoaminen yhteen on mukavaa, kun materiaalia voi tarvittaessa varovasti käännellä.


Saunan lattian leveys oli sellainen, että jouduin hiukan pienentämään elementtejä - ja saksillahan tuo kävikin superhelposti ja nopeasti. Elementtien paksuus on vain 10 mm joten sekin jo sinällään tekee käsittelemisestä, asettelusta ja leikkaamisesta helppoa.



Kohta valmis! Modena-maton kuviosta muodostuu jännä, salmiakkiruutuinen pinta. Tykkään tästä materiaalista todella paljon. Mukavuus ennen kaikkea. Nyt materiaali hengittää ja tällainen matto on muuten sitten myös superhelppo pitää puhtaana! Käyhän kurkkaamassa muovihakan valikoimaan, ihanuuksia lattialle saattaapi löytyä!


Ihanassa yhteistyössä:


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!