13.4.2020

Katin kirjanurkka - Voikukka!

Hämäläinen & von Konow & Selkälä: Voikukka! -Pientareelta pataan, Teos 2020, 112 s.

Innostuin villiyrteistä pari vuotta sitten ja on tullut kyllä kirjallisuutta aiheesta luettua paljon. Villiyrtit ovat mielenkiintoinen lisä ruokavalioon ja löytyykin muuten yllättävän hyviä makuja ihan luonnosta ja aiemmin rikkaruohoinakin pitämistäni kasveista! Nyt esittelyyn pääsee äskettäin ilmestynyt kirja voikukasta, keittiön yhtenä raaka-aineena.


Minusta voikukat ovat kauniita ja meidänkin pihalla näitä komeilee sankoin joukoin. Annan näiden ihastuttaa väriloistollaan, enkä edes halua näistä eroon, kuten niin monet puutarhakirjat opastavat. Toinen on sammal. Rakastan salmmaleista nurmikkoa, koska se on niin miellyttävää ja pehmeää varpaiden alla... antaa kasvaa vaan! 


Voikukka! -Pientareelta pataan on Kustannusosakeyhtiö Teoksen kirja. Kirjan upeiden kuvien taustalla on valokuvaaja Milla von Konow. Reseptiikan mielenkiintoisiin makuelämyksiin on luonut Juho Hämäläinen ja tekstistä vastaa Sari Selkälä.


Kirjan sisältöä.



Tässä yksi kirjan mielenkiintoinen resepti, voikukkavokki. Kirja kertoo, että Suomessa voikukkia on lähes viisisataa lajia ja kasvi on ikivanha rohto- ja ravintoyrtti.


Voikukkajuomaa... ohje löytyy kirjasta!


Voikukka! -Pientareelta pataan on ihana kirja varsinkin villiyrtteilystä, ekologisuudesta, lähiruoasta ja kokkailusta kiinnostuneille. Ei muuta kuin odottelemaan kesän villiyrttisatoa!


Yhteistyössä:


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!