30.6.2020

Kissoja puutarhassa


Heinäkuun ensimmäistä päivää elellään "edit... tänäänhän olikin kesäkuun vika päivä, sen tämä loma teettää..." ja ainakin nyt hetkellisesti kelit ovat muuttuneet pilviseksi ja viileämmäksi kuin aikoihin. Sadetta ollaan odoteltu jo kauan ja varsinkin meidän pihamaan nurmikko on ollut niin kuiva kuin olla ja voi. Perennat ovat kuivuudesta huolimatta kasvaneet hyvin ja marjasato näyttää lupaavalta. Eikös olekin söpö kissapatsas tässä kuvassa. Meille nimittäin kotiutui äskettäin tämä ihana kissa, joka köllöttelee näissä kuvissa... on kyllä niin söpö. Tässä vähän tunnelmia meidän pihamaalta.


Kuivuudesta ja helteistä huolimatta pionit kukkivat komeasti. Näissä pioneissa on voimakas tuoksu.


Karviaiset näyttävät jo näin pullukoilta... satoa odotellessa, tämä kun on mielimarjani.


Saamme tänä vuonna todella suuren kirsikkasadon, ihanaa. Kirsikkapuumme on aivan täynnä marjojen raakileita... toivottavasti saadaan osa omaankin suuhun, ettei linnut vaan vie kaikkea satoa...


Ja siinä se meidän suloisuus on. Tämä kissapatsas vei sydämemme, kun poikkesimme mieheni kanssa kesäreissulla ollessamme Juvan liepeillä sijaitsevaan patsaskauppa ja kesäkahvila Pikkirilliin. Olemme todella eläinrakkaita ja pihapiirissämme tallustelee tllä hetkellä kolme kissaa ja koira. Kanojakin meillä on asustanut ja niitä tulemme ottamaan tässä vuoden, parin sisällä uudestaan, kunhan olemme saaneet rakennettua uuden talviasuttavan kanalan. Ei siis ihme, että ihastuimme tähän patsaaseen.


Tämä kissapatsas muistuttaa olemukseltaan niin paljon oikeaa kissaa, että meillä kylässä käyneet ovat jo muutamaan otteeseen oikeasti erehtyneet pitämään tätä kisulia oikeana. Patsas on valkobetonia ja painava kokoonsa nähden. Painoa on 7 kilogrammaa joten pysyy hyvin paikoillaan, mihin sitten haluaa asettaakin.


Kissapatsaassa on tummemmalla maalilla saatu esiin piirteitä ja Pikkirillissä käydessämme piti oikein miettiä, minkä kyseisistä kissapatsaista valitsemme. Jokainen patsas kun on uniikki juuri tuon antiikkipatinoidun pinnan ansiosta ja kaikilla oli jännästi oma ilmeensä. Mielestäni on kiva, kun patsaassa on paljon yksityiskohtia, patsaan turkin pintakin on niin eläväinen, vaikka itse kissan väritys onkin hillitty.Patsaan antiikkipatinoitua pintaa on miellyttävä katsella ja mietin tässä, että tämähän varmastikin vain paranee ajan myötä, jos tuohon patsaan pinnalle kasvaisi vaikka vähän sammaltakin, minä kun tykkään vieläpä sellaisesta rustiikkisesta tyylistä. Pikkirillin patsasvalikoima on todella laaja ja pelkästään erilaisia kissa-aiheisia patsaita on siellä monen monta. Meidän mielestä tämä patsas oli söpö ja tuo niin kissamainen asento, jossa tassut rinnan alla tuo meidän Pena-kissan mieleen.


Siinä meidän Pena, hiukan erilaisessa asennossa tosin, rentoutumassa sohvan päällä, niin väsyneenä kärpäsen metsästysyrityksen jälkeen.


Pihallamme kukkii tällä hetkellä nämä kauniit keltaiset liljat.Tämä kukka, maljaköynnös, on niin upean värinen ja kukat suuria ja punaisen sävyisiä. Koitan tämän talvettaa viileässä, jotta päästään nauttimaan kukkaloistosta myös ensi kesänä.


Pikkirillin patsaat on valmistettu siten, että ne kestävät hyvin Suomen vaihtelevia sääolosuhteita. Kurkkaahan Pikkirillin verkkokauppaan www.pikkirilli.fi tai jos reissailet Mikkelin ja Juvan seuduilla, niin poikkea ihanaan myymälään ja vink, vink... siellä on myös tunnelmallinen kesäkahvila. Ihanaa heinäkuun alkua sinulle.Ihanassa yhteistyössä:


-Kati-

4 kommenttia:

 1. Minäkin katsoin ensin että teillä on kaunis vaaleanharmaa kissa. On kyllä niin oikean näköinen, kerrassaan valloittava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin... niin söpö. :-) Saas nähdä, montako kertaa itsekin vielä erehdyn pitämään oikeana... sitäkin kun on pari kertaa jo tapahtunut.

   Poista
 2. Onkos Pena tehnyt tuttavuutta uuteen tulokkaaseen, joka noin rauhallisena nukuttelee tassut vatsan alle kääntyneenä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kyllä, kaikki meidän kolme kissaa katsoivat ja kävivät haistelemassa tulokasta. Mutta eivät oikein lankaan menneet, niin kuin olin kuvitellut. :-)

   Poista

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!