12.4.2016

Katin kirjanurkka - ruokaa omasta maasta

Linde & Granefelt: Omasta maasta, suom. Kirsi Tanner, Minerva Kustannus Oy 2016, 256 s.

Niin, se viherpeukalo. Kyllähän minulla sellainen, ainakin omasta mielestäni on, ja kevättä olen kovasti odotellutkin. Tuntuu, että kevät täällä Kuopion korkeuksilla on tänä vuonna myöhässä. Meillä ainakin on pihamaalla vielä lunta aika paljon...sulaisi jo pois, niin pääsisi ihaniin ja virkistäviinkin pihatöihin ja möyhimään maata...ai että, se mullan tuoksu, sitä on ihan jo ikävä!


Puutarha-aiheiset kirjat ovat korvaamattomia, kun suunnittelen tulevan kesän istutuksia. Jo pelkästään kirjojen kuvista saa ideoita omaan pihaan ja puutarhaan, puhumattakaan ohjeista ja vinkeistä, mitä kirjojen kautta jaetaan. Minerva Kustannus Oy:n tänä keväänä (3/16) ilmestynyt kirja, Omasta maasta -omavaraisen kotipuutarhurin käsikirja, on tietopakkaus kaikille puutarhan hoitoon ja viljelyyn hurahtaneille viherpeukaloille. 


Oma maa mansikka...omasta maasta voi saada satoa jos jonkinmoista. Omasta maasta -kirja opastaa omavaraisen viljelyn saloihin kädestä pitäen. Kirjassa käydään yksityiskohtaisesti läpi koko viljelyn kierto aina kasvualustan muokkauksesta omien herkkujen säilöntään. Parasta kirjassa on se, että ohjeet ja vinkit ovat selkeitä. Ohjeistus lähtee ihan niistä perusteista eli suunnittelusta ja tarpeesta.


Kasvulaatikko on kätevä ja nykyaikainen kasvatusalusta. 
 

Omavaraisen kotipuutarhurin vuosikalenteri 
 
Huhtikuu:

      • Laita peruna itämään
      • Esikasvata kurkkua jne.
      • Poista perennakasvien yltä kate
      • Tyhjennä täyttynyt komposti
      • Istuta siemeniä kasvihuoneessa tai lavassa
      • Valmistele kasvimaa kylvöä ja istutuksia varten 
 

Kiitos ihanasta yhteistyöstä
Minerva Kustannus Oy
www.minervakustannus.fi

http://www.minervakustannus.fi/
-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!