Leipominen on mielestäni ihanaa ja jotenkin samalla rentouttavaa puuhaa... tietysti mukavaa on myös niiden ihanien ja (toivottavasti) maukkaiden leipomusten syöminen. Omat bravuurini keittiössä ovat rajoittuneet muutamaan herkkuun. Olen aika hyvä kantarellipiirakan tekijä (vaikka nyt itse sanonkin) ja letuistakin saan sellaiset pitsireunaiset, edesmenneen mummoni opit kun ovat jääneet mieleen. :-)
Tässä vuosien varrella sitä on alkanut arvostamaan arjessa ihan niitä pieniäkin juttuja, jotka helpottavat kaikkea tekemistä. Leivonnassa ja ylipäätään ruoanlaitossa ovat isossa osassa työvälineet ja mitä parempia ne ovat, sen vaivattomampaa se tekeminen sitten on. Decola on jyväskyläläinen keittiötarvikkeisiin ja työvälineisiin erikoistunut kauppa, joka toimii myös verkkokauppana. Löysin Decolan valikoimasta keittiööni käteviä ihanuuksia, joista yllätyin kyllä superpositiivisesti.
Olen aina innoissani kaikesta vähän erilaisesta ja kun löysin tämän kulmikkaan irtopohjavuoan, olin ihan heti myyty! Virkistävää vaihtelua siihen iänikuiseen pyöreään vuokaan. Tämä Dexamin vankkatekoinen neliö irtopohjavuoka on kooltaan 23 cm x 23 cm ja reunan korkeus on 2,5 cm. Koko on mielestäni juuri täydellinen.
Vuoka on todella kevyt ja siten myös helposti käsiteltävä. Pinnoitteena on tarttumaton ja kestävä non-stick ja siksi kannattaa tämän vuoan kanssa toimia ilman metallisia työvälineitä, ne voivat vahingossa naarmuttaa tuota hyvää pintaa. Leivoin vuokaan omenapiirakan ja ensi kertaa tätä vuokaa testatessa mietin, että kuinkakohan tuo juoksevahko taikina pysyy tuossa irtopohjavuoassa...mutta kyllä vaan pysyi ja hyvin! Ei valunut koko uunissa olon aikana mitään mistään. En siis laittanut pohjaan leivinpaperia.
Ihana omenapiirakka:
Sekoita 2,5 dl vehnäjauhoja, 1 dl sokeria, 1/2 tl vaniljasokeria ja 1 1/2 tl leivinjauhetta. Lisää lopuksi purkki kermaviiliä, yksi kananmuna ja 100 g ehtaa voita. Sekoita ja kaada vuokaan. Asettele omenaviipaleet päälle ja ripottele pinnalle sokeria ja kaneliakin, jos tykkäät. Uuniin 200 °C:een n. 25-30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Omenat siivutettu ja sokeria päälle, kanelia ei tällä kertaa... ja kohta uuniin...
Irrottaminen vuoasta on helppoa, kun ensin hiukan työntää pohjan reiästä tuota irtopohjaa ja samalla itse leivosta ylöspäin. Sitten varovasti puulastalla irtopohja ja leivonnainen irti toisistaan, helppoa, kiitos non-stick! Tykkään tuosta vuoan muodosta ja tuo reunan aaltomainen kuvio toistuu myös kivasti valmiissa tuotoksessa, tällä kertaa omenapiirakassa.
Sitten päästään erikoiseen ja mielestäni tyylikkääseen raastimeen. Nimittäin Dexamin ristikkoperunaraastimeen. Eikö olekin kivan näköinen ja tuo limen väri on mielestäni todella raikas.
Terät kannattaa aina säilytyksen aikana suojata raastimen mukana tulevilla muovisilla suojlla. Suojat napsautetaan teräosan kohdalla raastimen reunoihin.
Ristikkoperunaraastin on erittäin laadukas ja hyvin suunniteltu. Designissa on mietitty käyttäjää todella pitkälle, siitä iso plussa! Raastimen voi taivuttaa kasaan, joten se vie myös vähemmän tilaa kaapissa.
Pöytätasoa vasten olevan valkean telineen pohjassa on liukua estävät silikoninauhat. Erittäin kätevää, kun ei tarvitse pelätä, että raastaessa raastin liikahtaisi. Nuo terät ovat superlaadukkaat ja todella terävät, joten raastaminen ja viipalointi on kuin voita leikkaisi. Ristikkoperunaraastin soveltuu kaikille koville kasviksille ja voihan tällä raastaa vaikka juustoakin. Itse testasin perunaa ja sain aikaiseksi helposti todella siistejä, tasapaksuja ja aaltomaisia perunasiivuja.
Raastaminen onnistuu myös hyvin, raastinta kun voi käyttää vieläpä molempiin suuntiin, ylhäältä ja alhaalta. Jännä yksityiskohta käytettävyyden helpottamiseksi. :-) Ihana, helppokäyttöinen tuote, tykkään!
Decolan verkkokaupasta löysin myös tämän erikoisuuden, patonkipellin. En ollut aiemmin kokeillut patonkipeltiä leivonnassa apuvälineenä, mutta on kyllä ihan superkätevä! Tuo leivän ja niin myös patonkienkin leipomisen maailma on minulle vielä hiukan mysteeri, tuntuu, että välillä onnistuu hyvin, toisaalta välillä taas ei ja syy jää usein mysteeriksi. Mutta eiköhän se tästä, sitä oppii koko ajan mitä enemmän leipoo. :-)
Dexamin kahden patongin pelti on lujaa pinnoitettua metallia. Pellin rei´itys tekee siitä kevyemmän käsitellä mutta on rei´ityksellä toinenkin todella tärkeä funktio. Nuo pienet reiät nimittäin takaavat, että patonkien pinnasta tulee ihanan rapea kauttaaltaan, myös pohjasta.
Patongit pellillä, menossa liinan alle ja valmiina kohoamaan. Tein patonkeihin kierrettä ja sisälle leivoin pestoa... en käsitellyt patonkipellin pintaa, leivät vaan suoraan pellille. Tein muutaman viillon vielä kuvan ottamisen jälkeen tuohon patonkien pintaan, jotta sisällä oleva pesto hiukan leviäisi paistopintaan.
Patongit uunista otettuna. Tuo pellin muoto auttaa patonkia pysymään hyvin kuosissa ja estää todella hyvin taikinaa leviämästä sivusuuntaan. Patongit irtoavat vaivattomasti tuolta pelliltä. Jännä yksityiskohta on nuo reiät. Ne nimittäin toistuvat kuviona hiukan patonkien pohjassakin. Hyvää tuli, ehkä vähän vähemmän pestoa sitten ensi kerralla!
♥ ARVONTA ♥
Arvonta on suoritettu ja voittaja on ...
...tadaa...
Nenna
Onnea oikein paljon voittajalle!
Arvonta on suoritettu ja voittaja on ...
...tadaa...
Nenna
Onnea oikein paljon voittajalle!
Osallistu ihanaan arvontaan ja voita omaan keittiöösi
Dexamin ristikkoperunaraastin!
Dexamin ristikkoperunaraastin!
Arvontaan voit osallistua kommentoimalla tähän postaukseen,
mikä tuote Decolan ihanasta verkkokaupasta on mieleisin:
www.decola.fi.
♥
Liity samalla Decolan Facebookin lukijaksi.
mikä tuote Decolan ihanasta verkkokaupasta on mieleisin:
www.decola.fi.
♥
Liity samalla Decolan Facebookin lukijaksi.
♥
Kulmikas irtopohjavuoka olisi kyllä kiva! kaskinen.anna@gmail.com
VastaaPoistaJuuri tuollaiselle raastimelle olisi käyttöä!
VastaaPoistamannanpostiatluukkupistecom
Tämä ristikkoperunaraastin tai patonkivuoka! Molemmat vaikuttavat hyviltä tuotteilta:)
VastaaPoistaHiiliteräs pihvipannu De Buyer. :) Verkkokauppa on kyllä täynnä mieluisia tuotteita, mutta tuollaista pihvipannua kaipaa joka kerta kun pihvejä paistelee.
VastaaPoista(piivoitto@gmail.com)
Tälle olisi tällä hetkellä tarvetta:http://www.decola.fi/product/365/revol-uunivuoka
VastaaPoistahamalainentm@gmail.com
Mukana arvonnassa, suosikkini ehkä muffiniteline. :)
VastaaPoistahippohiiri at gmail.com
Vuokia tarvitsisin uusia.
VastaaPoistaKiva raastin!
Kristiina
Oonjustiina@ gmail.com
tuo raastin oli kyllä melkeimpä mielenkiintoisin tuote :-)
VastaaPoistaansode@gmail.com
Äitienpäivälahjaksi olisi kiva nataa tuo: http://www.decola.fi/product/725/lahjakortti-80-
VastaaPoistaMutta kyllä se äiti taitaisi ilahtua myös tästä tarjolla olevasta.
matti.viikate@luukku.com
Kolmikerroksinen muffiniteline on ehdoton lempparini. Me tässä parhaillaan pakerramme muuton kimpussa. Huomaa hyvin, että minulle leivonta ja kokkailut ovat todella välinelajeja! :D Mies ihmettelee mihin ihmeeseen kaikkia niitä välineitä tarvitaan. Vaan kyllä se on mukavaa kokkaillessa, kun on oikeanlaiset veitset ja muut härpäkkeet kaikkiin tarkoituksiin! :) Olen todella innolla mukana arvonnassa :)
VastaaPoistaminuhno@gmail.com
Kulmikas irtopohjavuoka olisi monikäyttöinen! Patonkipelti on kiinnostava myös, sämpylää tulee tehtyä mutta patonkia ei.
VastaaPoistapostin.tuomaa@gmail.com
Tykkäsin erityisesti juuri tuosta neliö-vuoasta! emilia_ho@hotmail.com
VastaaPoistaPatonkipelti
VastaaPoistaA.xu.94@hotmail.com
Tuollaiselle raastimelle juuri olisi käyttöä :)
VastaaPoistasannamattila10@gmail.com
Oma suosikki on ristikkoperunaraastin!
VastaaPoistaelamantuoksuinenkoti@gmail.com
http://elamantuoksuinenkoti.blogspot.fi/
Patonkipelti olisi kätevä. Jospa tulisi itsekin niitä leivottua enemmän.
VastaaPoistas.kansakoski(at)luukku.com
Tuo kulmikas irtopohjavuoka on ollut pitkään hankintalistallani, mutta edelleenkin kaapissa sen kohdalla on kolo ❤ Joten se...
VastaaPoistaPatonkipelti olisi kätevä ja meillä usein käytössä.
VastaaPoistamarja-anneli@luukku.com
Pyöreä tarjotin peilipohjalla on suosikkini. Tuo raastinkin olisi erittäin hyödyllinen :)
VastaaPoistanetteri@gmail.com
Täytyy sanoa että ottaisin minkä tahansa noista esitellyistä tuotteista. ninavuolio@windowslive.com
VastaaPoistaTilasin Decolalta hiljattain pursotusteriä. Mutta nyt kun näin tämän ristikkoperunaraastimen, niin inspiraatio iski jälleen. :) Voi kunpa nyt onni suosisi ja pääsis tätä testaamaan! :) auringonlapsi80@jippii.fi
VastaaPoistaraastin kyllä on mielenkiintoinen
VastaaPoistaOmpas kivoja tuotteita.mukaan bloggerin lukijana arvontaan. Salli.moilanen36@gmail.com
VastaaPoistaIrtopohjavuoka :)
VastaaPoistaellijapii@gmail.com
Esittelemäsi kulmikas irtopohjavuoka olisi hyvä.
VastaaPoista-Kipsuli-
fredriikka1@luukku.com
Toi perunaraastin olis tosi kätsy :)
VastaaPoistanelliina at yahoo.com
Pezzetti 6 kupin mokkapannu on upee :)
VastaaPoistaunelmiaonnesta(at)gmail.com
Sokeriottimet uupuvat meidän taloudesta. Decolasta saa kauniit.
VastaaPoistatanja.dahlstrom@kolumbus.fi
Juuri tuommoista raastinta olen etsinyt! :) ida.kojo@hotmail.com
VastaaPoistaKulmikas irtopohjavuoka olisi minunkin suosiķkini. mummolta@gmail.com
VastaaPoistaTuo ristikkoperunaraastin oli kyllä uusi tuttavuus. Muoteissa oli myös monia kiinnostavia, esim. kissat-suklaamuotti ja villakoira-muotti.
VastaaPoistaTiina
miumiu83 at gmail.com
Donitsipelti kiinnostaisi :)
VastaaPoistamillal@luukku.com
Tuollainen raastin olisi tosi kätevä :) Pääsisi tekemään itse sipsejä :)
VastaaPoistaanna_88@luukku.com
Kulmikas irtopohjavuoka olisi tarpeellinen :)
VastaaPoistahilsan@luukku.com
Patonkipelti olis jees!
VastaaPoistaSara.rokman@gmail.com
Hennajenniina
VastaaPoistaPatonkipelti olisi kätevä, leivon usein patonkeja.
henna.holappa1@luukku.com
http://www.decola.fi/product/3812/zassenhaus-kahvimylly-musta
VastaaPoistaannikajokinen95@gmail.com
Airiina
VastaaPoistaDexamin ristikkoperunaraastin, perunalastut onnistuisivat paremmin tällä.
aiholapp at uusikaupunki.fi
Raastimen puoleen kallistuisin, kun vanha on jo tylsistynyt :)
VastaaPoistanannaliini10@gmail.com
Tuo leipärauta on kyllä kätevä. Omista leivistä tulee tosi kummallisia :D jos vaikka auttais! :D
VastaaPoistassofia.o@hotmail.com
PeHo
VastaaPoistaKulmikas irtopohjavuoka olisi juuri hyvä.
peholapp(at)uusikaupunki.fi