24.2.2018

Neulomisen lumoissa ♥ Lankava


Käsityöt ja kaikki näpertäminen on itselleni sitä mieluisinta puuhaa. Esimerkiksi villasukkien neulominen on kyllä todellakin sellainen taito, jota kannattaa vaalia. Ihan oikeat, käsinneulotut sukat kun ovat mitä ihanimmat jalassa ja lämmittävät jaloissa varsinkin näin talviaikaan - no itse pidän villasukkia jalassa kesät ja talvet, ihan ympäri vuoden, joten uusia sukkia sitten myös tarvitaan aina aika ajoin. 


Langoissa ja materiaaleissa on eroa ja itse pidän oikeasta villalangasta, joka sitten myös ihan oikeasti pitää lämpöäkin paremmin. Tämä Lankavan Ulla-sukkalanka on ihan uusi tuttavuus ja on muuten todella miellyttävää neulottavaa. Tämä villalanka on nimittäin ensinnäkin täysin tuoksuton, joka ainakin itseäni miellyttää ja lanka on todella tasalaatuista ja miellyttävän pehmeän tuntuista, verrattuna useimpiin markkinoilla oleviin villalankoihin.


Tässä kuva nyt tekeillä olevien villasukkieni lankamateriaalista: Lankavan Ulla-sukkalangan kaksi harmaan sävyä. Ulla-sukkalangassa on 75 % villaa ja 25 % polyamidia. Villalangassa on hyvä olla mukana tuota tekokuitua, koska tällöin langasta ja neulotusta tuotteesta tulee kestävämpi. Ulla-sukkalankaan sopii parhaiten 3,5 tai 4 mm paksuiset puikot.


Lankava Oy on Kauhavalla sijaitseva yritys, joka on perustettu jo v. 1925. Lankavan tuotteita, kuten erilaisia lankoja ja käsityötarvikkeita saa tilattua myös Lankavan verkkokaupasta, jossa tuotevalikoimaa on runsain mitoin ja on muuten esillä kiitettävän selkeästi ja monin kuvin! :-)


Kurkistus Lankavan esitteeseen ja hinnastoon...valinnanvaraa on vaikka millä mitalla... ja ei muuta kuin luovuus valloilleen!Oma sukkatehtailuni jatkuu harmaiden ja tummansävyisten lankojen maailmassa, ne kun ovat mielisävyjäni. Pitäisiköhän kokeilla, josko sitä onnistuisi kutomaan lapasetkin, no siinäpä sitten seuraava projekti. Hmm... pitäisiköhän kokeilla lapasiin joitakin muitakin värejä kuin harmaata... Näitä ihania Ulla-sukkalankoja kun on saatavissa kaikkiaan 20 eri sävyssä!

 Ihanassa yhteistyössä:
Lankava Oy


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti