23.9.2018

Katin kirjanurkka - Pohjolan voimaeläimet

Maaretta Tukiainen & Markus Frey: Pohjolan voimaeläimet, Tuuma-kustannus 2018, 216 s.

Olen näiden vuosien aikana täällä blogin kirjanurkassa päässyt tutustumaan mitä erilaisimpiin kirjoihin ja on tämä ollut kyllä ihanaa seikkailua upeiden teosten parissa! Nyt kirjanurkkaan onkin päässyt oikea... voisiko sanoa, kirjojen aatelinen. Pohjolan voimaeläimet on kyllä aivan upea yksilö. Kovakantinen ja reilut 200-sivuinen teos vei minut mennessään jo heti kantta katsomalla.


Kirjan on kirjoittanut tietokirjailija Maaretta Tukiainen ja kirjan tuoma mystinen tunnelma, mielenkiintoiset tarinat ja uskomattoman upea kuvitus on sellainen yhdistelmä, että oksat pois. 


Pohjolan voimaeläimet -kirjan sisältöä. Laaja ja mielenkiintoinen sisältö, josta nostan esiin mielelläni varsinkin eläinmytologian taustaosion. 


Suomalaisten eläinmytologia, muinaisten suomalaisten maailmankuva ja silloinen luontosuhde antavat mielenkiintoista näkökulmaa kirjan lukemiseen ja tapojen ja uskomusten ymmärtämiseen.


Olen aina tykännyt kuvien tuomasta tunnelmasta ja kuvilla on todellakin iso rooli ja merkitys lukuelämyksen luomisessa. Kirjan upeasta kuvituksesta vastaa graafinen suunnittelija Markus Frey. Kuvassa susi ja kirja kertoo:

"Lukuisten muinaiskansojen myytit tunnustavat sudessa piilevät voimat. Yhden teorian mukaan ihminen on alkujaan syntynyt sudesta. Näin uskoi muun muassa pelätty Tšingis-kaani..."Pohjolan voimaeläimet -kirja on uudelleentulkinta muinaisten suomalaisten eläimiin liittyvistä uskomuksista ja näin eläinrakkaana voin todeta, että kirjan kertomukset ovat todella mielenkiintoista ja opettavaistakin luettavaa.Kirjan aukeama ja naali. Naalin ulkoisiin ominaisuuksiin kirjan mukaan kuuluu varsinkin sirous ja tämä Suomen uhanalaisin nisäkäs on todella pienikokoinen. Säkäkorkeuskin on vain 30 cm. Mutta tuota siroutta peittää upea ja pörröinen turkki, jonka vuoksi naali metsästettiin lähes sukupuuttoon Suomessa 1900 -luvulla. Tällä hetkellä naali on rauhoitettu ja kantaa yritetään elvyttää.


Jokaisen voimaeläimen kohdalla on myös pohdittavaa, tässä kuvassa naalin sivuilla olevat kysymykset. Kirjaan nimittäin liittyy myös Pohjolan Voimaeläinkortit, joiden avulla saa omaan elämään tukea ja näkökulmaa ja kortteja voi käyttää mm. myös ryhmätyöskentelyssä. Mikähän se oma voimaeläimeni onkaan... hmm... kirjasta valikoitui mystinen korppi, joita täällä kotimme lähellä aina välillä lentelee. Ihana ja mystinen lintu, joka omaa hurjasti mystiikkaa. Mikä on sinun oma voimaeläimesi?


Yhteistyössä:


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!