28.10.2018

Ihanat kengät talvikauteen ♥ Pomar


Siinä ne nyt ovat... nätisti vielä paketissaan. Talvikenkäni vuosimallia 2018 ja olen niin ihastunut! Saanko siis esitellä: naisten Pomar Heisi -nauhanilkkurit. Ei varmaan yllätä, että kenkien sävyksi valikoitui musta, kun sehän on se oma mielivärini vaatetuksessa ja asusteissa ja nyt myös talvitakin värikin mätsää hyvin näiden ihanien kenkien kanssa. I´m in love! ♥


Pomarin kenkien takana toimii perheyritys nimeltään Pomarfin Oy, joka perustettiin Pomarkkuun, Satakunnan maakuntaan jo vuonna 1960. Pomarin ihania kenkiä on siis valmistettu jo yli puoli vuosisataa! Uskoisitko, mutta ihan oikeasti enää vain kolme prosenttia kaikista maailman kengistä valmistetaan Euroopassa (!) ja Pomarin kengät kuuluvat tuohon muutamaan prosenttiin. Pomar -kengät valmistetaan nimittäin nykyään lähituotantona Viron Pärnussa.


Nauhalliset Heisi -kengät ovat mielestäni niin nätit. Nuo mustat nauhat ovat hyvä lisä, koska niiden avulla kengät saa sitten säädettyä omiin jalkoihin oikein hyvin istuvaksi. Kenkien toisella sivulla on vetoketju, joten kengät saa sitten aina sujautettua jalkaan helposti ja nopeasti. Nämä Heisi -kengät ovat muuten sitten istuvuudeltaan nk. tilava malli, joten jos pähkäilet kahden koon väliä, kuten minä aina - niin suosittelen valitsemaan sen pienemmän koon.Kyllä, näet ihan oikein. Nämä kengät ovat nimittäin saaneet Vegan Friendly -merkin kylkeensä. Pomarin useilla kengillä on tuo ominaisuus, kuten näissä omissa Heisi -kengissänikin, eli nämä kengät eivät sisällä lainkaan eläinperäisiä materiaaleja. Astelu näillä kengillä tuntuu varmasti siksikin entistä kevyemmältä. ♥


Näissä kengissä on myös GORE-TEX® -ominaisuus joten ovat sitäkin suotuisemmat käytettäväksi Suomen sääoloissa. Tuo GORE-TEX® tekee sen, että kengät ovat vedenpitävät ja sitä juurikin syys- ja talvisäässä aina kaipaan. Täytynee mainita, että Pomarin kengät ovat saaneet GORE-TEX® -lisenssin ensimmäisenä suomalaisena käyttökenkien valmistajana v. 1994. Pomarin kenkien laatua tutkitaan ja testataan jatkuvasti, joten siitäkin tietää, että astelee hyvissä kengissä.


GORE-TEX® on vuoriin laminoitu mikrohuokoinen kalvo joka suojaa vedeltä ulkoa, mutta kengän sisällä muodostuva kosteus pääsee ulos. Kätevää ja käytännöllistä, eikö! Tykkään näiden Heisi -kenkien ulkomuodosta todella paljon. Päällismateriaali näissä kengissä on vettä ja likaa hylkivä musta mikrokuitumokka. Kenkien pinta tuntuu ihanan pehmeältä ja piti ihan tarkistaa, että ovatko nämä varmasti vegaaniset, kun tuntuma on niin samankaltainen kuin oikeassa mokkanahassa. Mutta ihan ehtaa vegaanista ovat ja eivät siis sisällä mitään eläinperäistä materiaalia. ♥ Heisi- kengät ovat mielestäni kauniin naiselliset ja tuo korko on myös juuri sopivan korkuinen pitkillekin kävelymatkoille, eli ei liian korkea. Koron korkeus on n. 5 cm ja tässä kuvassa näkyy hyvin myös kengän pohjan rakenne. Pohja on pitävää POMAR TR-kumia, joka ei lankaan kovetu pakkasessa, joten pito on siis sen mukainen. Mitäs sitä muuta talvikengiltä toivookaan ja näissä kengissä nuo ominaisuudet juuri kohtaavatkin eli pito ja vedenpitävyys. ♥ Ihanat kengät!


Ihanassa yhteistyössä:
Pomar.fi

Nordic Shoemakers Since 1960

-Kati-

4 kommenttia:

 1. Moi! Mitä mieltä olet nyt kengistä? Olet varmaan jo saanut hyvin käyttökokemusta. Itse suunnittelen hankkivani nämä nyt. Voisitko siis kertoa kokemuksiasi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Nämä Pomarin ihanuudet ovat todellakin superlämpimät jalassa, purevakaan pakkanen ei haittaa, varpaat pysyvät normisukan kanssa lämpiminä. Pohja on myös sopivan joustava, joten on miellyttävä kävellä ja ei tule liukasteltuakaan. Tykkään näistä todella paljon! :-)

   Poista
 2. Moikka!! Kiitos vastauksestasi. Miten tuota mikrokuitumateriaalia voi hoitaa? Ajan paljon autolla ja kaasujalan kengän kantapäästä kuluu aina väri haaleaksi. Kuluukohan tuon mikrokuidun väri ja voikohan sitä jotenkin korjailla? Onko sinulla tullut kenkiin mitään värikulumia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Ei ole kulunut tuo väri lainkaan, eli nou hätä. :-)

   Poista