6.10.2018

Katin kirjanurkka - Suomessa selviytymisen historiaa

Ulla Koskinen: Suomessa selviytymisen historiaa, Into Kustannus Oy, 300 s.

Suomessako voisi selviytyä... tässä kylmässä ja kohta jälleen niin pimeässäkin maailmankolkassa, jossa korpit lentelevät ja kytösavu palaa... no joo, kytösavu ei ehkä pala enää niin monella pellonalulla kuin ennen mutta kyllä me ollaan oltukin melkoisen sisukkaita -ja ollaan edelleen. 


Muun muassa juurikin tuosta sisukkuudesta ja selviytymisen halusta kertoo osaltaan myös tämä Ulla Koskisen mielenkiintoinen tietokirja; Suomessa selviytymisen historiaa.


Suomessa selviytymisen historiaa -kirjan sisältöä. Kovakantinen ja 300 sivuinen kirja täynnä mielenkiintoista tietoa entisajan elämästä. Painopisteenä kirjassa on on 1500 - 1700 -lukujen aikaväli. Kirjan kirjoittaja on historiantutkija Ulla Koskinen, joka on toiminut tutkijana Tampereen ja Jyväskylän yliopistoissa.


Suomessa selviytymisen historiaa -kirjan aukeama. Kirjassa on paljon värikuvia ja kuvissa esiintyvät tavarat auttavat hahmottamaan suomalaista kulttuuria ja perinteitämme. Kuvassa v. 1829 painetun opaskirjan; Eläinten Tauti-Kirjan sivuja. Kirjasta tuli suosittu ja siitä otettiin aikoinaan useita painoksia. 


Siinäpä kovin monelle tuttu esine, rautapata. Näitä näkee yhä joskus myytävän kirppareilla ja meilläkin muutama pata komeilee puutarhassa kukka-astiana. Padan tehtävä on tässä ajan satossa todellakin muuttunut.


Kartta Suomen asutuksesta ja eräalueista 1560-luvulla. Vihreä näyttää kiinteän asutuksen määrän, joka tuntuu keskittyneen tuohon aikaan kovasti rannikkoseuduille ja etelään. 


Tuo puukissa on niin ihana. Aina kun näen tällaisia esineitä, mietin, että kukahan tämän on tehnyt ja kenelle ja mikä esineen tarina on. Olisi kyllä mielenkiintoista tietää. Iloa lukuhetkiin! 


Yhteistyössä:
Into Kustannus Oy


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!