17.5.2020

Takatalvi iski ja tomaatti sai tuen


Että tällaisia tunnelmia sitten täältä Kuopion korkeuksilta. Otin nämä "talviset" kuvat viime viikolla alkuillan hämärissä ja kyllä muuten tulikin oikea takatalvi tänne kevään keskelle. Edellisenä päivänä oli aurinkoista ja lämmintä reilusti yli 10 astetta ja sitten tulikin yhtäkkiä kunnon lumipeite. *Yhteistyössä Nelson Gardenin kera.




Ja niin talvettamani ruukkuruusutkin saivat hetkeksi lumipeitteen päälleen ja tuossa etualalla muuten on orvokki ja sekään ei ollut tällaisista keleistä loppujen lopuksi moksiskaan. Kun nämä lumet sulivat pois niin orvokissakaan ei näkynyt minkäänlaisia paleltumisen merkkejä ja hyvä niin. Muita kesäkukkia en vielä olekaan uskaltanut istuttaa ulos.


Ja kyllä tässä vielä vähän istutuspuuhissakin on tullut oltua. Tässä Nelson Gardenin kesäkurpitsan siemeniä ja lajikkeena on Black Beauty. Nämä pääsivät nyt multaan kasvamaan.



Ja lisää siemeniä, joita laitan tänä kesänä pihamaalle: Hunajakukka sekä Kehäkukka.


Tässä yksi uusi kasvi, jonka tilasin verkkokaupasta. Tätä olen halunnut jo pitkään kasvattaa ja olen kyllä aivan innoissani... tämä on amppelikarhunvadelma. Istutin tämän nyt ruukkuun ja mitä olen tätä kasvia tutkiskellut niin luin, että ruukussa tämä viihtyy ja talvetuskin onnistuu siten helpommin ja varmemmin, kuin maahan istutettuna. Ei muuta kuin satoa odotellessa... Meillähän kasvaa sitä oikeaakin karhunvadelmaa ja tykätään sen mustista marjoista todella paljon.


Meidän kissakolmikon keskimmäinen, Topi, ja nukkumapaikkakin on näköjään löytynyt tuolta meidän puutarhasta.


Laitoin ensimmäiset tomaatinsiemenet multaan jo tuossa helmi-maaliskuun taitteessa. itse kasvatetun tomaatin maku on jotain niin ihanaa. Tällainen tomaattisäleikkö paasee nyt tukemaan tomaatin kasvua kasvihuoneessa - laitoin jo uskalikkona taimet kasvihuoneeseen.



Tomaattisäleikkö on punaruskeaksi jauhemaalattua terästä ja korkeutta tällä on 140 senttiä. Säleikkö on kolmiosainen ja se taitellaan kasvin ympärille tukavaksi torniksi.


Tämä kuva paketin ohjelehtisestä havainnollistaa säleikön käytettävyyden hyvin.


Siinä säleikkö paikoillaan. Istutin tomaatin hyvään multaan kasvihuoneeseen. Kun tomaatin istuttaa, se kannattaa istuttaa syvään, eli myös kasvaneen varren voi istuttaa multaan. Siten se sitten myös kasvaa tukevammin maassa. Mullan alla olevaan varteen alkaa muodostumaan uusia juuria pikku hiljaa. Ihanaa toukokuuta sinulle ja palaillaan taas pian! 


Yhteistyössä:
Nelson Garden


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!