Nyt on millä kastella, jos sadetta ei vähään aikaan tulisikaan. Kuvassa tämä meidän 50 litran sadevesitynnyrikokonaisuus. Sadevesitynnyreitä on saatavilla neljää eri kokoa; 50, 120, 240 ja 350 litraisina. Tynnyriin voi halutessaan tilata myös tuon alaosan ja sitä kyllä suosittelen, se nostaa tynnyrin kivasti ylemmäs ja samalla selkä tykkää. Myös tuon hanan käyttö on kätevämpää, kun sekin on tuossa, sitä varten muotoillussa syvennyksessä kohdillaan. Ihastuin tähän tynnyriin heti, kun näin tämän, ja ihan oikean puutynnyrin näköinen, eikös!
Ja kuinka se sadevesi sitten saadaan kaikkein kätevimmin tynnyriin... no se on tämä sadevedenohjain ja sen avulla sadevesi saadaan ohjattua tynnyriin. Ohjain on liitetty syöksytorveen ja tämä ohjain imaisee tuosta syöksytorvesta veden suoraan tynnyriin. Asentaminen oli helppoa ja paketissa tuli mukana myös juuri oikean kokoinen poranterä, jolla porasimme metalliseen syöksytorveen sekä tynnyriin reiät osia ja putkia varten. Pääset kurkkaamaan asennusta tästä! Tuo nuoli tuossa nupissa osoittaa nyt putkeen, ja se tarkoittaa, että ohjain on auki ja vesi pääsee valumaan tynnyriin. Sen saa myös kiinni, jolloin se ei sitten enää ota vettä talteen... silloin nuppia käännetään siten, että nuoli osoittaa suoraan ylöspäin.
Tässä meidän systeemi. Meillä on neliskanttinen syöksytorvi ja tällainen sadevedenohjain voidaan asentaa myös pyöreään torveen, molemmille on omat tuotteensa ja ne löytyvät Tynnyrimiehen verkkokaupasta.
Tässä lähikuvaa sadevesitynnyrin kannesta. Sen käyttöä on mietitty kyllä hyvin. Kansi on keveä nostaa mutta samalla se on todella jämäkkä ja pysyy paikoillaan todella hyvin tuon muotoilun ja leveän reunan ansiosta.
Tässä kannen sisäpuoli. Tynnyrimiehen sadevesitynnyrit on valmistettu elintarvikekelpoisesta, läpivärjätystä muovista.
Tässä kuvaa hanasta, joka ruuvataan tynnyrin alaosassa valmiina olevaan reikään kiinni. Hana on tukevaa muovia. Itse lasken sadeveden hanasta suoraan pieneen astiaan ja kastelen sillä kasvihuoneessa olevat tomaatit ja kurkut. Mietin, että tuohon hanaan voisi kyllä liittää vaikka myös vesiletkun kiinni. Meillä tuo tynnyri onkin pienen mäen päällä ja siitä ihan luonnollisella painovoimalla saisin veden kasvihuoneeseen... hmm, sitäpä pitänee pohtia. :-)
Näin kuivaa meidän pihamaalla on nyt ollut, nurmikko on paikoin vieläkin aivan ruskeana.
Perhonen kukassa.
Kukkaloistoa pihamaalla. Nyt sitten lisäsateita odotellessa ja oikein ihanaa heinäkuuta sinulle... palaillaan taas pian!
Kuivaa on täälläkin meillä mutta on onneksi hyvä kaivo mistä on vettä riittänyt ja lähde mistä tulee omalla painollaan vettä saaveihin.
VastaaPoistaHyvä kun sait tynnyrin testattua ja totesit sen hyväksi toimivuudeltaan.
Hyvää loppuviikkoa.