4.7.2021

Puutarha kukoistaa ♥ Viherpeukalot


*Yhteistyössä Viherpeukaloiden kanssa* ♥ Heinäkuu alkoi muutama päivä sitten ja hui, millaisista hellekeleistä ollaankin saatu tänä kesänä nauttia. Auringonpaiste ja lämpö on vaan niin ihanaa. Tässä postauksessa päästään taas kurkistamaan meidän puutarhaan. Nämä lämpimät ja aurinkoiset ilmat ovat tehneet hyvää kasveille ja meille on tulossa hurjasti myös satoa. Tässä postauksessa esittelen lisää myös Viherpeukaloiden verkkokaupan ihanuuksia. Meillehän kotiutui alkukesästä Viherpeukaloiden valikoimasta monia kasveja ja edellisiin postauksiini niistä pääset näistä linkeistä, käyhän kurkkaamassa:



Herneenpalot kasvavat kovaa vauhtia ja sadosta on tulossa selkeästi parempi kuin edellisinä vuosina. Istutin tänä keväänä herneen siemenet vanhaan käytöstä poistettuun kylpyammeeseen, joten kierrätys kunniaan. :-)


Vaaleanpunaista kukkaloistoa heinäkuun alussa.


Viherpeukaloiden valikoima on ihanan laaja ja monipuolinen. Tykkään fiilistellä verkkokaupassa ja ihan vaan vaikka katsella valikoimaa ja miettiä, mitä sitä pihalleen haluaisi. Uutuuksia tulee tuonne verkkokauppaan mukavasti ja itselleni uusia tuttavuuksia päätyi tänä kesänä myös meidän pihamaalle. Tässä kuvia jättivadelmasta lajikkeeltaan "Stiora" ja sen kasvusta, vasemmalla tilanne muutama päivä sitten ja oikealla vadelma vielä istutusruukussaan odottamassa maahan pääsyä. Kasvu on ollut hyvä ja varmasti juurtunut mukavasti nyt tähän paikalleen. Tästä kasvu sitten kiihtyykin.


Jättivadelma "Stiora" ja sen kauniit lehdet ovat siis jo tämän kokoiset. "Stiora" on norjalainen vadelmalajike ja sen marjat ovat todella suuria. Jännä nähdä tuo koko, sitten kun pääsee niitä maistelemaan. Ensi kesänä sitten, kun nyt vielä niin pieniä... kasvavat vielä ja vadelmahan on kaksivuotinen eli ensimmäisenä vuotena se kasvaa ja toisena vuotena sitten alkaa tuottamaan satoa. Vadelma viihtyy aurinkoisella kasvupaikalla ja silloin myös sato on varmempaa. 


Tänä vuonna saadan myös hyvä omenasato. Ihanaa...


... ja paras karviaissato tulossa mitä koskaan. Karviaiset ovat mielimarjani, tykkään niiden kirpeydestä.


Tässä myös Viherpeukaloiden verkkokaupan valikoimista löytynyt ihanuus. Tämä olikin minulle aivan uusi tuttavuus, eli kyseessä on saskatoon "Northline". Innostuin tästä todella paljon, kun luin, että saskatoon on satoisa ja tuottaa hienoaromisia, hiukan mustikan kaltaisia marjoja, joita voi käyttää eri tavoin. Tämä meidän pensas on vielä pieni, mutta kasvanut jo hyvin. Saskatoon on itsepölytteinen ja kasvaa 150 - 200 cm korkeaksi pensaaksi. Ihanaa... satoa odotellessa... sitä saanee yleensä parin, kolmen vuoden kuluttua istutuksesta.


Saskatoon "Northline" ja ihastuin jotenkin myös näihin kauniisiin lehtiin, lehtien väri on myös upea, hyvin vaaleanvihreä ja uusissa lehdissä hiukan punaisen sävyjä. Syysväriltään saskatoon on näyttävän puna-keltainen.


Kasvihuoneessakin kasvaa... kuvassa ensi kertaa kokeilussa oleva "Pear Shaped Red" -tomaatti. Muoto on jo näin raakilevaiheessakin nimensä mukaisesti päärynämäinen.


Ja kasvaa siellä kasvihuoneessa kurkkujen ja tomaattien lisäksi myös hämähäkin poikasia. Tässä kuvassa poikaset ovat juuri kuoriutuneet ja asustelevat kurkun lehdellä.


Kauniita värejä ja kukkaloistoa. 


Tämä pensasmustikka "Northsky" on matalakasvuinen ja kasvaa n. 30 - 45 cm korkeaksi. Kasvu on ollut oikein mallikasta nyt kesän aikana, löydät aiemman kuvan tästä Viherpeukaloiden valikoiman pensasmustikasta täältä, kuvia vertaamalla näkee taas tuon hurjan muutoksen kasvussa ja hyvä niin. Pensasmustikka on satoisa ja marjat ovat isokokoisia metsämustikkaan verrattuna.



Meillä on tänä kesänä ollut erilaisia pörriäisiä tosi paljon. Ei olla ajettu nurmikkoa niin usein ja annettu villikukkien kasvaa tontin reunoilla, jospa sekin auttaa ja ötökät viihtyvät sitten paremmin. Oikein ihanaa kesää sinulle, palaillaan taas pian ja nautitaan lämmöstä, kuten meidän Topi-kissa tuossa alakuvassa. ♥


t:Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!