14.7.2024

Taimitestaaja - kasvun seurantaa - Viherrinki ♥

 
Yhteistyössä: Viherrinki ♥ Heinäkuussa kesä on kukkeimmillaan ja kasvien kasvu on ollut voimakasta. Alkukesän lämpimät kelit tekivät hyvää kasveille ja meidän puutarhassa esimerkiksi kukinta on ollut rehevämpää kuin aiemmin. Jännä aina huomata, kuinka kasvuolosuhteet vaikuttavat kasveihin. Tässä jälleen tunnelmia meidän puutarhasta ja Viherringin Taimitestaukseen saamistani kasveista. Kuvassa upeasti kasvuun lähtenyt humala, joka nousee vanhan navetan seinään asetettuja naruja pitkin ylöspäin.


Meidän pieni pilariomenapuu tekee jo nyt istutusvuonnaan omenoita. En malttaisi odottaa, että pääsen maistamaan tätä lajiketta, kunhan omenat tuosta kasvavat ja kypsyvät! ♥
 
 
Istutin tämän pilariomenapuun aurinkoiselle paikalle ja satoa tuottavat hedelmäpuut tulisikin aina istuttaa hyvälle kasvupaikalle. Tämä lajike on nimeltään ’President’ ja siinä on oikein kauniin näköisiä omenan alkuja. Pilariomenapuut tuottavat satoa aika aikaisin, jopa kaksivuotiaana. Tykkään kovasti pilaripuista, ne eivät vie paljon tilaa ja ovat jotenkin kovin sympaattisen näköisiä. ♥ 
 
 
 
Karviainen on kasvanut myös oikein hyvin. Tämä lajike on nimeltään ’Captivator’ ja tässä karviaislajikkeessa piikkejä on vähemmän, kuin normaalisti. Se on hyvä piirre marjojen poimintaa ajatellen. Captivatorin kasvuvyöhyke on I-IV (V) ja tämän lajikkeen marjat ovat punaisia. Captivator on kasvutavaltaan hidaskasvuinen ja pensaasta tulee noin metrin korkuinen.

 
 
Topi nautiskelee lämmöstä ja auringosta. Silitin Topia tämä kuvan ottamisen jälkeen ja turkki oli aivan kuuma. Siinä hän köllötteli pitkän aikaa.

 
Loistokärhö ’Hot Love’ on kasvanut todella hyvin. Istutin tämän kasvin alun syvälle, vettä läpäisevään kasvualustaan. ’Hot Love’ kukkii aikaisin ja nyt kukat ovat jo muuttumassa tällaisiksi siemenkodiksi. Kärhön siemenkodat ovat kauniita ja erikoisia. Kasvuvyöhyke tällä ’Hot Lovella’ on I-II, joten täällä Kuopion korkeuksilla pitää miettiä loppusyksystä kasvin talvettamista.
 
 
Alppiruusu ’Double Kiss’ kukki kesäkuussa kauniin pinkein kukkasin ja on nyt kasvattanut paljon uutta kasvustoa. Kurkkaa muuten halutessasi edelliseen blogipostaukseen, siihen pääset tästä. Alppiruusu on ainavihanta kasvi.

 
Istutusvaiheessa on hyvä tietää kasvin kasvupaikasta, jotta kasvi pääsee sille ominaiseen paikkaan kasvamaan. Alppiruusu pitää happamasta, varjoisesta tai puolivarjoisesta kasvupaikasta ja liian aurinkoisessa ja kuivassa paikassa kasvi saattaa kärsiä. Kuvassa Alppiruusun kaverina kasvaa saniainen, joka niin ikään viihtyy varjoisessa paikassa.
 

Sain Viherringin  Taimitestaajana myös muutaman hedelmäpuun ja tässä niistä yksi, makeakirsikka ’Lönneberga’, jota kutsutaan myös nimellä ’Vaahteramäen Eemeli’. Nuori puu kannattaa suojata istutusvaiheessa jyrsijöiltä ja jäniksiltä... tässä kuvassa suojausta ei vielä ole. 
 

Makea- eli imeläkirsikat ovat suurimarjaisia ja makeita. ’Lönneberga’ tulee nuorena satoikään ja sitä odotellessa, ihastelen tämä kauniin puun kasvua. Pena köllöttelee tuossa viimeisessä kuvassa niin ikään soran päällä ja miettii varmaan jälleen, että miksi hänestä taas otetaan näitä kuvia... oikein ihanaa kesää sinulle ja palaillaan pian! ♥
 

t:Kati

6.7.2024

Japanilaistyylinen puutarha kivikkoon

 
Yhteistyössä Pikkirillin kanssa ♥ Ihana kesä. Heinäkuun alku on ollut säiden puolesta aika epävakaista mutta onhan se hyvä, että vettäkin sataa välillä. Puutarhassammekin on tapahtunut vaikka mitä. Tässä esittelyä meidän puutarhamme uusimmasta, japanilaistyylisestä osasta.
 

Japanilaiset puutarhat ovat mielestäni lumoavia. Ne ovat omalla tavallaan yksinkertaisia mutta kuitenkin ajatuksella rakennettuja ja usein eri elementteihin liittyy myös symboliikkaa. Ihastelen usein kuvia kyseisistä puutarhoista, joissa näkyy varsinkin kauniisti aseteltuja kiviä, sammalta, soraa, hiekkaa sekä usein myös katseenvangitsijana kaunis puutarhalyhty.
 

Tässä kuvassa komeilee meidän japanlaistyylisen puutarhan uusi katseenvangitsija, kaunis lyhty. Kävimme noutamassa lyhdyn Pikkirillin myymälästä, joka sijaitsee Juvalla. Pikkirillin verkkokauppa toimii osoitteessa www.pikkirilli.fi. Tämä lyhty on valmistettu valkobetonista. Valkobetonista valmistetut patsaat ja koristeet kestävät erinomaisesti Suomen vaihtelevia sääolosuhteita.
 
 
Pikkirilli on jo vuodesta 1996 alkaen toiminut kauniiden patsaiden, suihkulähteiden ja kalusteiden maahantuojana. Juvalla sijaitseva myymälä on täynnä mm. tällaisia upeuksia!


 
Tässä Japanilaisessa lyhdyssä on kauniit yksityiskohdat. Lyhty on väriltään vaalean harmaa. Lyhdyn antiikkipatina on tehty maalaamalla ja se tekee tuotteista yksilöllisiä.
 
 
Lyhdyn yläosan voi irrottaa ja sisälle voi halutessaan asettaa vaikka kynttilän, jolloin valo käy kauniisti lyhdyn aukkojen läpi.
 
 
Lyhdyn jalkojen muoto on mielestäni erityisen kaunis.

 
Lyhty kuvattuna ylhäältä päin ja tässä näkyy hyvin, kuinka lyhty on täynnä kauniita yksityiskohtia.
 
 
Kuvassa etualalla näkyy myös viime kesänä valmistunut kivipenkki, jonka puolisoni rakensi. Penkissä on kauniita luonnonkiviä ja se on kahden istuttava. Saas nähdä, kuinka tämä puutarhamme japanilaistyylinen nurkkaus muovautuu vielä tulevaisuudessa. Oikein ihanaa heinäkuuta sinulle ja palaillaan taas pian! ♥


 t:Kati