6.7.2024

Japanilaistyylinen puutarha kivikkoon

 
Yhteistyössä Pikkirillin kanssa ♥ Ihana kesä. Heinäkuun alku on ollut säiden puolesta aika epävakaista mutta onhan se hyvä, että vettäkin sataa välillä. Puutarhassammekin on tapahtunut vaikka mitä. Tässä esittelyä meidän puutarhamme uusimmasta, japanilaistyylisestä osasta.
 

Japanilaiset puutarhat ovat mielestäni lumoavia. Ne ovat omalla tavallaan yksinkertaisia mutta kuitenkin ajatuksella rakennettuja ja usein eri elementteihin liittyy myös symboliikkaa. Ihastelen usein kuvia kyseisistä puutarhoista, joissa näkyy varsinkin kauniisti aseteltuja kiviä, sammalta, soraa, hiekkaa sekä usein myös katseenvangitsijana kaunis puutarhalyhty.
 

Tässä kuvassa komeilee meidän japanlaistyylisen puutarhan uusi katseenvangitsija, kaunis lyhty. Kävimme noutamassa lyhdyn Pikkirillin myymälästä, joka sijaitsee Juvalla. Pikkirillin verkkokauppa toimii osoitteessa www.pikkirilli.fi. Tämä lyhty on valmistettu valkobetonista. Valkobetonista valmistetut patsaat ja koristeet kestävät erinomaisesti Suomen vaihtelevia sääolosuhteita.
 
 
Pikkirilli on jo vuodesta 1996 alkaen toiminut kauniiden patsaiden, suihkulähteiden ja kalusteiden maahantuojana. Juvalla sijaitseva myymälä on täynnä mm. tällaisia upeuksia!


 
Tässä Japanilaisessa lyhdyssä on kauniit yksityiskohdat. Lyhty on väriltään vaalean harmaa. Lyhdyn antiikkipatina on tehty maalaamalla ja se tekee tuotteista yksilöllisiä.
 
 
Lyhdyn yläosan voi irrottaa ja sisälle voi halutessaan asettaa vaikka kynttilän, jolloin valo käy kauniisti lyhdyn aukkojen läpi.
 
 
Lyhdyn jalkojen muoto on mielestäni erityisen kaunis.

 
Lyhty kuvattuna ylhäältä päin ja tässä näkyy hyvin, kuinka lyhty on täynnä kauniita yksityiskohtia.
 
 
Kuvassa etualalla näkyy myös viime kesänä valmistunut kivipenkki, jonka puolisoni rakensi. Penkissä on kauniita luonnonkiviä ja se on kahden istuttava. Saas nähdä, kuinka tämä puutarhamme japanilaistyylinen nurkkaus muovautuu vielä tulevaisuudessa. Oikein ihanaa heinäkuuta sinulle ja palaillaan taas pian! ♥


 t:Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!