16.10.2024

Katin kirjanurkka - Tulitanssi

 Jaana Kouri: Tulitanssi - Askeleita samaanin polulla, SKS 2024, 360 s.

Oikein ihanaa lokakuuta sinulle, puolivälissä kuuta mennään ja syksyn tuntua on ilmassa jo oikein mukavasti. Nyt päästään jälleen kirjallisuuden pariin. Samanismin tutkija ja harjoittaja Jaana Kourin kirjoittama teos, Tulitanssi - Askeleita samaanin polulla vie lukijansa mukaan Kourin rehelliseen ja henkilökohtaiseen kasvuun kohti samaaniutta. 


 
 
Kirja on mielenkiintoinen kokonaisuus, jossa kerrotaan henkilökohtaisen matkan lisäksi samanismin perusasioita ja esitellään esimerkiksi samanismin historiaa sekä samanismin nykyisyyttä. Kirja on kovakantinen ja sivuja on 360.
 
 
Tulitanssi - Askeleita samaanin polulla kirjan sisältöä. Kokemuksiin sijoittuvia tekstejä on aina jännä lukea. Aiheeseen pääsee silloin hyvin kiinni. Kyse on kirjoittajan näkökulmasta ja se vie lukijansa syvällisiin ajatuksiin. Kirjoittaja on kulkenut tällaisen matkan ja onkin todella hienoa, että kokemukset jaetaan.

 
Itselleni sana samanismi tuo ensimmäisinä mieleen rummun tasaisen ja tumman äänen, syvän luontosuhteen sekä henkisen polun. Samanismilla on pitkät perinteet ja kuten kirjassakin kerrotaan, samanismia on kutsuttu uskontojen äidiksi. Aihe on kiinnostava. Oikein ihania lukuhetkiä sinulle ja palaillaan taas pian!
 
 
T: Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!