16.2.2020

♥ Helmikuun kylvöjä ♥


No niin. Tästä se nyt alkaa, vuoden 2020 puutarhakauteni! Tai onhan tämä jo alkanut parisen viikkoa sitten suunnitelulla, mutta nyt pääsin tänään viimein tositoimiin eli ensimmäisen esikasvatuksen pariin. Kuljen pikku hiljaa kohti omavaraisuutta ja osa kasvattamistani siemenistä onkin itse kerättyjä. Myös ostosiemeniä käytän tulevana kautena ja tässä kuvaa niistä.


Istutin nyt siemeniä myös tällaisiin käteviin sammalnappeihin by Biolan. Näistä täytyy sanoa, että olipas mielenkiintoista kokeilla ja kyllähän nämä ovat todella helppoja käyttää. Kuvassa napit kuivia ja muotoonprässättyjä mutta vettä kun lisää, nämä moninkertaistavat kokonsa ja saavuttavat lieriömäisen muotonsa.


Siemeniä kasvukaudelle 2020: ruohosipuli Twiggy, pillisipuli Red Ninja, keräsalaatti Attractie...


Ruohosipuli luomu Staro, lehtikaali luomu Westlandse Winter, silpoherne luomu Karina ja porkkana luomu Berlicum 2.


Kasvihuoneeseen istutan tänä kesänä chilejä, jotka ovat todella helppoja. Meillä syötiin koko kesä pitkälle syksyyn omia chilejä. Istutin useampaa lajia ja mukana oli mietoja ja tulisia, joten saatiin kyllä kivaa vaihtelua ruokiin. Muutama chilinpalko jäi tuoreeltaan syömättä ja ne sitten pakastin kokonaisina. Chilien lisäksi tänä kesänä kasvihuoneeseemme pääsevät kasvihuonekurkku Bella sekä amppelitomaatti Tumbler, molemmat F1:tä joten siemeniä näistä ei sitten kannata ottaa talteen mutta kiva kokeilla kasvattaa ja maistella uusia makuelämyksiä.


Silmäniloa unohtamatta, rakastan perennoja eli monivuotisia kukkia ja tässä ensi kesän uudet perennat pihamaalle: Kaunokaiset Pomponette ja valkea Meadow Daisy. Punainen Palavarakkaus ja keltainen Isohelokki pääsevät myös ihastuttamaan väriloistollaan... ihanaa! ♥ Nämä kaikki siemenet löytyvät www.siemenkauppa.comin laajasta valikoimasta, käyhän kurkkaamassa! 


Tällaisiin kierrätysrullasysteemeihin olen istuttanut viime vuosina siemeniä ja sitten kun nämä käyvät liian pieniksi siirrän kasvien alut isompaan astiaan, usein puolitettuihin maitotölkkeihin. Nämä ovat käteviä, kun maatuvat myös helposti eli voi istuttaa sellaisinaan.


Nyt pääsin kokeilemaan myös näitä Biolanin uutuuksia eli sammalnappeja! Näitä saa 12 kappaleen pakkauksissa ja myös tällaisen 12 sammalnapin pienoiskasvihuoneen muodossa. Tuo pienoiskasvihuone on todella kätevä, siinä kun on kansi, joten kasvuolosuhteet siemenille ja aluille ovat todella hyvät, kosteus säilyy ja multa ei kuivahda niin nopeasti.Biolanin sammalnapit ovat 100 % valmistettu kotimaisesta, nopeasti uusiutuvasta rahkasammaleesta, joka on kuivattu ja puristettu muotoonsa. Erittäin ekologinen tuote ja jännä käyttää. Tähän lisätään vain vesi joka turvottaa napin moninkertaiseksi.Muutama minuutti veden lisäämisen jälkeen napit ovat valmiita, turvonneita ja niiden sisään voi istuttaa siemeniä. Näissä Biolanin sammalnapeissa on valmiiksi lisättyä kalkkia ja lannoitetta. Nyt istutin erilaisia chilejää, tomaattejaa ja parsan siemeniä.


Ihanaa, tästä tämä alkaa ja postaan taas pian lisää kuvia näistä puutarhatouhuistani! Nyt vaan sielläkin sormet multaan - tai sammalnappeihin, ja siemenet itämään! Ihanaa helmikuuta sinulle! ♥


Ihanassa yhteistyössä:


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!