13.2.2020

Katin kirjanurkka - Historiaa lähes 80 vuoden takaa

Sinclair McKay: Dresden 1945 Täystuho, Minerva Kustannus Oy, 437 s.

Täällä blogini kirjanurkassa on tullut esiteltyä itselleni merkityksellisiä teoksia jo useamman vuoden ajan. Toivottavasti olette tykänneet lukea näitä arvosteluita. Kirjat ovat minulle tärkeitä, luen paljon ja en ole oikein vielä osannut siirtyä sähköiseen formaattiin vaan ihan peruskirjoilla mennään. 


Nyt esittelyyn pääsee kirja, joka pääsi tänne blogiin mieheni aloitteesta, hän kun tykkää myös lukea historiaan painottuvaa kirjallisuutta. Tämän kirjan kautta päästään aina toiseen maailmansotaan sijoittuvaan aikaan, tuohon sekasortoiseen maailmaan ja niin surullisiin ihmiskohtaloihin.


Kyseessä on englantilaisen toimittajan ja kirjailijan Sinclair McKayn teos, Dresden 1945 Täystuho. Kirja on kovakantinen ja reilusti yli 400-sivuinen tietoteos toisen maailmansodan yhdestä tuhoisimmista hyökkäyksestä. Eli ei mitenkään kevyttä luettavaa, mutta silti hyvä tietää historian havinoista, jotta osaa ymmärtää myös nykyaikaa.


Kirjan keskellä on 24-sivuinen kuvaliite.Kirjan sisältöä. Dresden 1945 Täystuho -teos kertoo hyökkäyksen edeltävistä päivistä sekä kertoo pommitusten kulun tarkasti. Dresdenin hyökkäys alkoi 13. helmikuuta 1945 ja päättyi 15. helmikuuta 1945 eli kesti kaksi vuorokautta. Koskettavaa luettavaa ja varsinkin silminnäkijöiden tarinat riipaisevat kovasti. Silminnäkijöinä ovat tarinansa jakaneet hurjasta pommituksesta selviytyneet siviilit, sotavangit, sotilaat, pommituskoneiden ohjaajat ja pommittajat.Dresden 1945 Täystuho -kirjan kuvitusta on paljon ja kirjasta valitsin tämän aukeaman esiteltäväksi. 
Kirja on katsaus historiaan ja elämään ja tuohon niin synkkään aikaan. Kirja on niin surullinen ja raskas mutta kuitenkin kirjan kautta myös arvostaa ihmisen halua rakentaa uutta vaikka raunioiden päälle. Ja tässä tapauksessa siis ihan kirjaimellisesti lähes tuhkan päälle sitten rakennettiinkin sodan jälkeen. 


Yhteistyössä:
Minerva Kustannus Oy


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!