15.11.2020

Kierrätystä kerrakseen


*Tuotteet saatu* Marraskuun puoliväliä kohti ollaan menossa ja tuntuu ihmeelliseltä, että lunta ei ole tullut täällä Kuopion korkeuksilla vielä juuri ollenkaan. Muutamana aamuna on saanut hangata auton ikkunat kuurasta ja pari lumihiutaletta laskeutunut maahan ihan satunnaisesti. Vaikka maa ei olekaan valkoinen, niin joulupuuhat ovat olleet silti mielessä jo tovin. Olen kyllä niin jouluihminen kuin olla ja voi ja jotenkin tähän pimeään vuodenaikaan tuo joulutouhotus tuo kivasti virtaakin mukanaan. Tässä kuvassakin komeileva upea Karhu Aito Tuote -neule sekä saman brändin sukat pääsevät tällä kertaa esittelyyn täällä blogissa.


Kierrättäminen ja luonnon arvostaminen ovat tärkeitä asioita ja mediassakin on näkynyt viime aikoina varsinkin tekstiilijätteestä paljon juttuja ja uutisia. Pelkästään meillä täällä Suomessa tekstiilijätettä muodostuu jopa 100 miljoonaa kiloa vuodessa. Siis aivan järjetön määrä, mutta hyvä, että näistä asioista puhutaan ja erilaisia toimenpiteitä kehitetään jatkuvasti varsinkin kierrättämisen kannalta. 


On myös hyvä huomata, että itsekin voi vaikuttaa vastuullisesti omalla ostokäyttäytymisellä. Nykyään kierrätysmateriaaleista valmistettuja vaatteita on markkinoilla enenevässä määrin. Tämä Karhu Aito Tuotteen neule on valmistettu 100 % kierrätysmateriaalista, 60 % kierrätettyä puuvillaa ja 40 % kierrätettyä polyesteriä.


Siinäpä tärkeä viesti...


Karhu Aito Tuotteen verkkokaupasta löytyy erilaisia tuotteita, kuten erilaisia vaatteita ja asusteita, saunatuotteita ja jopa kännykkäkuoria. Tuotteista löytyy jollakin tavalla aina tuo Karhun logo ja tässä unisex neuleessa logo löytyi pienestä merkistä toisen hihan keskivaiheilta. 


Tässä merkissä näkyy kivasti kuvitettuna tuo materiaalin kierrätysprosessi. Puuvillan tuotanto vie suuria määriä myös vesivarantoja maailmalla. Tuntuu ihan uskomattomalta, että 1 kilogramman määrä puuvillaa tarvitsee tuotantoketjussaan 11 000 litraa vettä. Ei kovin kannattavalla pohjalla luontoa ajatellen tämä maailman tekstiilituotanto, eikös. 

Karhu Aito Tuotteen verkkokaupassa tämän neuleen kohdalla lukeekin, että tämä vaate on ympäristötietoisen valinta ja yhden neuleen avulla säästyy tuotannollisista syistä 6900 litraa vettä.


Mieheni tykästyi tähän neuleeseen ja materiaalin tuntuun ja neule pääsi heti käyttöön. Kalastajaneuletyyppinen neulos tuntuu miellyttävältä ja materiaali on mukavasti joustavaa. Istuu siis hyvin. Kokotaulukosta kannattaa sitten tilatessa katsoa sopiva koko, tämä neule on nimittäin sellainen slim-mallinen. Ja vink, vink... jouluhan se lähestyy ja tässä kiva lahjaidea ja pehmeä paketti vaikka sinne pukinkonttiin!


Sukat ovat kyllä oikea superkäyttötuote tekstiileissä. Nämä sukat ovat kotimaiset, Orivedellä valmistetut ja näille on myönnetty Avainlippu-merkki. Sukat ovat 85 prosenttisesti biopuuvillaa ja mukana on myös 15 % polyamidia sekä 5 % elastaania. 


Biopuuvilla on myös miellyttävän oloinen materiaali, sillä sen valmistamisessa ei käytetä lainkaan ihmisille tai eläimille haitallisia torjunta-aineita. Hurjaa miettiä, että mitä tekstiilien tuotannossa tapahtuukaan niin raaka-aineiden kuin työolosuhteiden takia. Hyvä, että näihin seikkoihin kiinnitetään yhä enemmän huomiota ja hienoa, että meille kuluttajille on tarjolla myös näitä parempia vaihtoehtoja. Itse koko ajan enemmän ja enemmän kiinnitän näihin seikkoihin huomiota ja hyvä niin.


Sukissa huomasin heti tuon neuloksen tunnun ja laadun tuntee ihan hyppysissään. Kiva lahjaidea muuten nämäkin sukat, kun joulu se lähenee sieltä pikku hiljaa, vink, vink! Ihanaa marraskuun loppua sinulle, pysy lämpimänä ja palaillaan taas pian!


Yhteistyössä:


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!