5.11.2021

Ihanat boksit ja palalippaat ♥ Palaset


*Yhteistyössä Palaset kanssa* ♥ Marraskuu alkoi muutama päivä sitten ja toi mukanaan myös ihanan ja kutkuttavan joulun odotuksen. Joo ja myönnän, olen kyllä niin jouluihminen. Laitoin meille kotiin jo jouluvalotkin ja kynttilöitä poltellaan harva se päivä. Joulupöydän antimiakin suunnittelen vaikka tiedänkin, että pääasiassa ne tutut perinneruoat aina yleensä siellä joulupöydässä sitten ovat. Mutta aina jotain uutta reseptiä on kiva kokeilla joulun aikaan. Nyt esittelyyn pääsevät nämä aivan ihanat klassikkotuotteet, Palaset -boksit ja palalippaat!  


Tässä kuvassa setti erikokoisia kirkkaita Palaset -bokseja. Palaset on Ristomatti Ratian suunnittelema ajaton tuotesarja. Minua kiehtoo tuo yksinkertainen muotokieli ja yksityiskohtia on selkeästi mietitty ja viety muotoilu käyttäjää ajatellen eteenpäin. Tuon huomaa varsinkin, kun tuotteita pääsee hypistelemään. Bokseja voi asetella toistensa päälle eri tavoin ja mittasuhteet antavat mukavasti myöten. 

Ajattele, Palaset -sarja on ollut tuotannossa jo nelisenkymmentä vuotta. Hurja aika ja niinhän se on, että jotkut tuotteet jäävät elämään. Palaset on yksi niistä. Palaset -tuotteet ovat kotimaista tuotantoa ja tuotteet valmistuvat Kuortissa. Kuvassa kaksi kirkasta Palaset M-koon boksia päällekkäin. Minua sykähdytti myös tuo tuotteen lasimaisuus, tämä kirkas muovimateriaali on todellakin lasinkirkasta. 


Valitsin meidän kotiin kirkkaat boksit ja tässä kuvassa osa niistä vielä paketissaan. Värivaihtoehtoina Palaset -tuotteissa on myös valkoinen, musta sekä transparentti harmaa. Kiva, kun on vaihtoehtoja jolloin tarpeen ja sisustuksen mukaan voi sitten valita mieleisen.


Palaset -bokseihin saa halutessaan myös kannen. Kansia on muuten saatavilla myös kokopuisina. Palaset- sarjan tuotteet ovat elintarvikekelpoista muovia sekä BPA-vapaita ja siten ovat  turvallisia käyttää, se on aika tärkeä pointti. Muovimateriaalin voi tarpeen tullen myös kierrättää energiajätteessä. ♥


Kansi paikoillaan. Kansi on jännä, kun siinä on tuo syvennys, jonka päälle voi vaikka koota pienempiä bokseja. Pelkkää kanttakin voi siis käyttää säilytykseen. Tuo monikäyttöisyys on näissä kyllä plussaa. 


Boksit valmistetaan jännittävällä metodilla. Paitsi, että nämä valitsemani boksit ovat lasinkirkkaita, ei Palaset -bokseissa myöskään ole lainkaan saumoja. Seiniä ei siis ole liimattu toisiinsa, mikä tulisi ensimmäisenä mieleen, vaan boksit valmistetaan yhdestä osasta. Tuo seinämän paksuus on myös mukavan tukeva 4 millimetriä. Nämä yhdessä, seinämän paksuus ja valmistustekniikka tekevät näistä tuotteista todella kestäviä. I like it! 


Palaset -logo on monelle tuttu jo tuolta 1970 -luvulta!


Yksityiskohtaa boksin kannesta. Kannen alaosassa on pienet ulokkeet, jotka pitävät kannen paikoillaan.


Meidän keittiön kaapin sisältö ennen muutosta. Aika kaaos vaikka ehkä jokseenkin hallittu sellainen. Keittiön maustekaappi tai kyllä tätä kuivakaapiksikin kutsutaan, oli nyt muutoksen kohteena. Ai että millaisen muutoksen ja järjestyksen sain tähän kaappiin Palaset -boksien avulla...


...ja saanko esitellä, keittiön kaapin muodonmuutos valmiina. Halusin kaappiin läpinäkyvät boksit, jotta näkee nopeasti, mitä boksit sisältävät. Samalla kun kävin kaapin sisältöä läpi, tuli taas huomattua, miten kaapin perälle oli unohtunut vaikka mitä. Nyt mausteet ja muut ovat kivasti esillä näissä Palaset -bokseissa. Kaapin ylähyllylle asettelin kaksi valkoista Ristomatti Ratian suunnittelemaa Palaset palalipasta. Ne sopivat tuonne hyvin.


Upea klassikko - Palaset palalipas. Tykkään niin tästä minimalistisesta ja selkeästä muotokielestä. ♥


Palalippaissa on kolme vetolaatikkoa ja näiden laatikoiden uumeniin pääsivät mm. kuivahiivat ja suolapurnukat.


Palalipas on kooltaan 16,5 x 16,5 x 16,5 cm. Lippaita on saatavilla eri värisinä. Tuo monikäyttöisyys puhuttelee jälleen ja se on myös tosi hyvä ominaisuus, että palalippaita voi pinota päällekkäin ja asetella vierekkäin, ihan omien tarpeiden mukaan. ♥


Kaksi valkoista palalipasta päällekkäin.


Palalippaan laatikot voi irrottaa kätevästi, vaikka pesua varten.


Oli kyllä ihana tehdä tämä muutos ja järjestys pysyy varmasti myös yllä, kun kaikelle on oma paikkansa -tai tässä tapauksessa boksinsa. :-) Näihin ihaniin Palaset -tuotteisiin pääset kurkkaamaan lähemmin myös tästä: www.palaset.com. Ihanaa marraskuun alkua sinulle ja palaillaan taas pian! ♥


t: Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti