23.11.2021

Katin kirjanurkka - Rainbow in the Dark

Ronnie James Dio & Wendy Dio, Mick Wall: Rainbow in the Dark: omaelämäkerta, Bazar 2021, 368 s.

*Kirja saatu: Bazar Kustannus* Muistan vuosia sitten, kun kuulin ensi kertaa Dion laulavan. Katsoin hänen live-esiintymistä Youtubesta ja häkellyin aivan täysin. Se ääni. Aivan uskomattoman upea ja hallittu ääni teki vaikutuksen saman tien. Se pitää kyllä itse kokea ja onneksi näitä esiintymisiä on taltioitu ja levytetty. Nyt kirjanurkassa esittelyyn pääsee Bazar Kustannuksen uutuuskirja, Dion elämäkerta, Rainbow in the Dark.


Ronnie James Dio oli merkittävä yhdysvaltalainen muusikko, lauluntekijä ja metallimusiikin laulaja. Läpimurtonsa hän teki 1970-luvulla brittiläisen Rainbow-yhtyeen solistina ja myöhemmin hän vaikutti myös Black Sabbath-yhtyeen laulajana. Vuonna 1982 hän perusti oman yhtyeensä, Dion.


 Rainbow in the Dark on kovakantinen ja sivuja on 368. Teos on saatavilla myös äänikirjana.


Dio itse aloitti elämänkertansa kirjoittamisen, mutta hän menehtyi v. 2010, ennen teoksen valmistumista. Kirjoitustyön saattoivat loppuun vaimo Wendy Dio sekä hyvä ystävä Mick Wall.


Musiikki voi olla merkityksellistä. Itse olen musiikin suurkuluttaja. Kuuntelen tyyliltään erilaista musiikkia aivan laidasta laitaan, aina vähän fiiliksen mukaan. Hivenen raskaampaan musiikkiin pääsin tutustumaan jo aivan pienenä, kun isäni kuunteli Uriah Heepin, Deep Purplen, Black Sabbathin sekä Led Zeppelinin musiikkia LP-levyiltä. Muistan, kun tutkailin lapsena niitä upeasti taiteiltuja LP-levyjen kansia, ne olivat muistaakseni välillä myös vähän pelottaviakin lapsen mielestä, kiemurtelevine käärmeineen ja fantasiamaailmoineen. :-)


Ronnie James Dio.


Kuvassa kirjan sisältöä. Dion tuotantoon ja hänen niin upeaan ääneensä pääsin tutustumaan kunnolla mieheni ansiosta ja olen siitä niin iloinen. Dio oli laulajana aivan vertaansa vailla ja hän oli erittäin taitava käyttämään ääntään. Dion ääni on sielukas ja suorastaan kaunis.


Ja muuten...tämä Dion elämäkerta onkin myös aika oiva joululahjaidea. Lukuiloa sinulle ja palaillaan taas pian!


t:Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti