27.3.2022

Katin kirjanurkka: Tunturit tutuiksi

Pepe Forsberg: Tunturit tutuiksi, Karttakeskus 2021, 160 s.

*Kirja saatu: Karttakeskus* Eilen myrskysi oikein kunnolla ja mitenkäs se sanonta meneekään... myrskyn jälkeen on poutasää ja niinhän se taas piti paikkansa. Kaunis auringonpaistehan se siellä ulkona nyt myrskyn jälkeisenä päivänä on, ihanaa. Kirjanurkassa on tällä kertaa esittelyssä tämä upea teos, Pepe Forsbergin Tunturit tutuiksi.

Odotan kesää ja sitä, että lumet sulaisivat pois. Mutta tällainen ulkoilukeli on kyllä plussaa. Auringonvalo näin keväisin on todella kirkas ja valkea lumi vielä korostaa valoisuutta.Tuntuu, että keho oikein imee itseensä kaiken valon ja on tätä kyllä pitkän talven jälkeen kaivattukin.


Tunturit tutuiksi -kirja ilmestyi v. 2021 ja kirja vie lukijansa Suomen Lapin niin uskomattoman lumoavaan ympäristöön. Kirja sopii todella hyvin tietolähteeksi Lapin reissua suunnittelevalle. Mieheni kanssa suunnitellaankin, että tekisimme ensi kesän aikana reissun pohjoiseen ja tästä kirjasta löysimme jo muutaman käyntikohteen. Mahtavaa, kun samojen kansien sisällä on esiteltynä laaja valikoima, tuntureita retkeilijän näkökulmasta. Kirja sisältää reilut 60 eri kohteen esittelyä.

Tässä kuvassa esimerkki kirjan aukeamasta, Käyrästunturi. Tunturit on kirjassa luokiteltu vaikeustason mukaan ja Käyrästunturi on vaikeusasteeltaan nro 2 eli kuuluu pitkät päiväretket -kategoriaan. Myös keskimääräinen matkan kesto on merkitty ja matkan pituus, mikä auttaa suunnittelemaan retkeä paremmin ja osaa ottaa tällöin huomioon myös, mitä tarvikkeita matkaan kannattaa ottaa mukaan. Kirjan selkeät karttakuvat auttavat myös matkan tekoa ja karttoja onkin jokaisesta kohteesta.

Kirjan kirjoittaja Pepe Forsberg on Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja ja kokemut luontoretkeilijä.

Tunturit tutuiksi on pehmeäkantinen ja nidottu kirja, sivuja on 160. Kirjan kartat ja värikuvat ovat todella informatiivisia ja visuaalisesti upeita ja kirjaa on miellyttävä lukea. Kirjaa on näppärä kuljettaa vaikka mukana ja painoakaan ei ole liiaksi. Kirja on kooltaan 17 cm x 21 cm. Upeita lukuhetkiä sinulle ja kevään iloa! Palaillaan taas pian!


 t:Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti