12.2.2023

Kylvetään chilejä ♥

 
Chilit ja muut siemenpussit: Siemenkauppa.com ♥ No niin. Tästä se lähtee ja ensimmäiset siemenet on nyt sitten kylvetty... ihanaa! Jännä nähdä, kuinka nämä kasvavat ja miten saadaan tänä kesänä satoa näistä chileistä!

Siemenkauppa.com:in valikoima on laaja ja verkkokaupasta löytyy vaikka mitä ihanuuksia. Tällaisia käteviä siemensettejä on saatavilla useita erilaisia ja näitä voi tilata Siemenkauppa.com:in verkkokaupasta. Tässä Holy heat -setissä on kolmen erilaisen chilin ja yhden jalapenolajikkeen siemeniä. Itse tykkään kasvattaa erilaisia chilejä kasvihuoneessa ja kasvatan chilien lisäksi yleensä myös esimerkiksi tomaattia ja viidakkokurkkua.

Holy heat -kuoren sisältä löytyy pienissä pussukoissa siemeniä ja lajikkeet ovat sitruuna-arominen Lemon drop, supertulinen Moruga Scorpion, Aji Benito sekä Jalapeno Mariachi. Kiva, kun pussukoissa on nuo paperit, joissa on kuvat sekä tulisuusaste, ne sitten myös muistuttavat, mitä onkaan kasvattamassa. Vähän jännittää tuo supertulinen Moruga Scorpion, jännä maistaa, miten tulinen se onkaan...

 
Ja tästä alkaa kylväpuuhat tämän vuoden osalta. Ensin kylvömultaa muovisiin taimikasvatusastioihin ja astiat olen yleensä laittanut tällaiseen muoviseen mustaan isoon alusastiaan. Kun tuo alusastia on iso, niin mullan kastelu on mielestäni helpompaa.

 
Ennen kylvöä tarkistin jokaisen lajikkeen kylvöominaisuudet, ne on aina hyvä tarkistaa, jotta onnistuu paremmin kasvatuspuuhissa. Sitten kastelin mullan. Näistä tuo Lemon drop-lajike vaatiikin valoa itääkseen, joten sen siemenet kylvin mullan pinnalle ja vain vähän painoin sen siemeniä multaan pintaan kiinni. Muut siemenet kylvin n. 0,5 cm:n syvyyteen.
 
 
Yksi tärkeä juttu, mikä kannattaa muistaa on tuo merkitseminen, mitä missäkin kasvaa. Konsteja on monia ja voi käyttää vaikkapa jäätelötikkuja, joihin merkataan lajike ja mikä kasvi on kyseessä. Myös päivämäärä on hyvä merkata muistiin.
 

Lopuksi laitoin kelmun astioiden päälle. Pistelin kelmuun muutamia pieniä reikiä, jotta ilma vaihtuu astioissa. Asetin koko komeuden ikkunalaudalle valoon ja nyt vaan odottelemaan, milloin ensimmäiset alut näkyvät mullan päällä. Sitten täytyykin vielä ottaa kasvivalo avuksi, jotta kasvu alkaa kivasti.

 
Itse pääsen chilien lisäksi keväämmällä kokeilemaan näitä Siemenkauppa.com:ista löytyneitä siemenlajikkeita, kasvihuonekurkkua Baby F1 sekä jännältä kuulostavaa lehtikasvia, Komatsunaa. Laittelen näiden chilien lisäksi pian myös tomaatit kasvamaan, jotta sato kerkeää kypsyä kunnolla kesän aikana. Tänä vuonna kokeiluun pääsevät ainakin keltaoranssi Pihvitomaatti Arancia sekä Kirsikkatomaatti Black berry. ♥ Ihanaa helmikuuta sinulle ja palaillaan taas pian!

T:Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!