1.2.2023

Katin kirjanurkka - Kansallispuistot - Maamme luonnon helmet

Tea Karvinen: Kansallispuistot - Maamme luonnon helmet, Docendo 2022, 271 s.
 
Kirja saatu: Docendo ♥ Huomenna alkaa jo helmikuu. Täällä on tullut lunta aivan hurjasti ja on kyllä kiva, kun lämpötila on tuolla muutaman pakkasasteen hujakoilla. Saa nähdä, tuleeko niitä paukkupakkasia enää tänä talvena. Nyt esittelyyn pääsee teos, joka vei minut ja puolisoni jo kesän kotimaan matkasuunnitelmien pariin. Kyseessä on Tea Karvisen Kansallispuistot - Maamme luonnon helmet.


Luonto merkitsee itselleni todella paljon. Oma sielunmaisemani on luonnonmukainen ja vanha koivumetsä tai muu lehtipuumetsä, jossa kasvaa heinikkoa ja kukkia. Puolisollani se taas on lapin tunturimaisemaa tai kalliota mäntypuineen. Jokaisella on se oma sielunmaisemansa. Vanhoja luonnonmukaisia metsiä löytyy nykyään aika vähän, mikä on todella harmi, mutta kansallispuistot tarjoavat onneksi vielä ympäristön, jossa tuntee olevansa "kotona".
 
 
Kansallispuistot - Maamme luonnon helmet on upea valokuva- ja tietoteos kaikille luonnonharrastajille ja matkaajille. Kirjassa on myös upea kuvitus, jonka mukana pääsee näkemään Suomen kauniin luonnon monimuotoisuuden. Kuvassa näkyy kirjassa käsiteltävät kansallispuistot kartalla.
 
 
Ja tässä kaikki kirjan kansallispuistot lueteltuna, joita on Suomessa kaikkiaan 41 kappaletta. Kirja vie lukijansa upealle kuvamatkalle ja kertoo myös kunkin kansallispuiston tarinan, erityispirteet sekä upeimmat kohteet. Tea Karvisen ottamat kirjan kuvat ovat mielestäni aivan upeita ja samalla ne myös selkiyttävät puistojen luonnetta.

 
Kansallispuistoista kerrotaan selkeästi ja jokaisen kohdalla on infolaatikko, josta saa mukavastiselkeän kuvan mm. puiston sijainnista sekä sen pinta-alasta.Kuvassa Rokuan kansallispuistosta kertova aukeama. Rokuan kansallispuisto on perustettu 1956 ja se on Suomen kolmanneksi pienin kansallispuito. Pinta-alaltaan Rokua on 17 neliökilometriä. Rokualla kulkee n. 20 kilometrin pituinen, kuvan mukainen hiekkainen harju- ja dyynimuodostelma. Tuonne ajattelimme matkata puolisoni kanssa jo perinteeksi muodostuneella retkeilyreissullamme ja matkaan käymme tulevana kesänä. Voi että, kun tuo kuvan polkukin on niin kutsuva, olisipa jo kesä.

 
Ihania lukuhetkiä sinulle ja palaillaan taas pian! ♥
 
 
t:Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!