16.3.2023

Katin kirjanurkka - Suomalaisen muinaisrunouden maailma

Martti Haavio: Suomalaisen muinaisrunouden maailma, SKS Kirjat 2023,  468 s.

Yhteistyössä: SKS Kirjat ♥ Kirjojen parissa olen täällä jälleen. Tykkään lukea mm. historiasta, tapakulttuurista ja mytologiasta ja kirjojen kautta pääseekin mielenkiintoisille matkoille menneisiin aikoihin. Nyt esittelyyn pääsee tämä Martti Haavion klassikkoteos, joka on nyt tämän vuoden alussa saanut uuden painoksen, kiitos Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran. ♥
 
 
Ihanaa päästä jälleen esittelemään täällä blogin kirjanurkassa oikeaa klassikkoteosta. Martti Haavion teos Suomalaisen muinaisrunouden maailma ilmestyi ensi kerran v. 1935. Kirja on kovakantinen ja sivuja on 468.

 
Suomalaisen muinaisrunouden maailma -kirjan sisältöä.

 
Martti Haavio oli kansanrunouden ja mytologian tutkija ja kirjoitti urallaan useita teoksia. Hän julkaisi myös runoja kirjailijanimellä P. Mustapää. Suomalaisen muinaisrunouden maailma vie lukijansa tarinoiden ja kansanrunouden maailmaan ja samalla avartaa suomalaista kansanperinneaineistoa, joka tuntuukin olevan erityisen runsas. Kuvassa yksi kirjan aiheista.
 
 
Lauluja laulusta. Runojen laulamisen tapa ja perinteet ovat mielestäni kiehtovia. Omaan sukujuuria Karjalasta ja runonlaulanta onkin voimakkaasti ollut myös karjalainen perinne. Karjalan alueella laulettiin myös ns. itkuvirsiä.


Pena- kissa ihmettelee jälleen kuvaustouhujani. 

 
Suomalaisen muinaisrunouden maailma on osa SKS Kirjat -kustantamon julkaisemaa kansanuskon klassikoiden sarjaa. Kirjasarja on upea katsaus perinteisiimme. Oikein ihania lukuhetkiä sinulle ja palaillaan taas pian!
 

 
 T:Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!