12.9.2023

Katin kirjanurkka: Alkemian historia

Sara Norja: Alkemian historia, SKS Kirjat 2023, 353 s. 

SKS Kirjojen eli Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kustannusosakeyhtiön kirjat ovat vilahdelleet blogissani usein tässä vuosien aikana ja ovathan nämä aivan upeita teoksia. Tässä on nyt uusin esittelyyn saamani teos, Alkemian historia. Kirja vie lukijansa erityisen mystisiin ja kokeellisiinkin aikoihin ja erikoisen tieteenalan, alkemian pariin.
 
 
Alkemian historia-kirja on kovakantinen ja sivuja on 353.

 
Kirjan sisältöä ja tässä kuvassa vain osa siitä. Alkemian historia on todella kattava tietopaketti alkemiasta, sen roolista aina egyptin valloituksen ajoista, joka tapahtui Kreikkalaisten toimesta muutama sata vuotta ennen ajan laskun alkua... kukoistuskauteensa keskiajalla... ja nykyaikaan, eikö olekin jännää!

 
Alkemiaa on vaikea kiteyttää yhteen lauseeseen. Kirja kertoo, että alkemian käytännöt perustuvat teorioihin maailman ja materian rakenteesta. Alkemian yhtenä tavoitteena aikoinaan oli muuttaa silloin tunnettuja metalleja jalommiksi, kuten kullaksi. On hyvä tietää, että noihin aikoihin metallien ei tiedetty olevan alkuaineita vaan ajateltiin, että kaikki on muunneltavissa mutta oli alkemia paljon muutakin... kurkkaa kirjan sivuille. Mukavia lukuhetkiä sinulle ja palaillaan taas pian!

 
t:Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!