1.9.2023

Karhu - Pohjoisten kansojen myyttejä

 
Pasi Klemettinen: Karhu - Pohjoisten kansojen myyttejä, SKS Kirjat 2023, 282 s.

Asun aivan metsän reunalla, joten pääsen mukavasti ja helposti metsän siimekseen aina, kun siltä tuntuu. Luonnon rauhoittava ja rentouttava vaikutus on aina yhtä ihanaa. Arvostan luontoa, kaikkea elämää ja varsinkin metsän asukkaita paljon. Jokainen eläin, muunlajinen, on arvokas yksilö. Nyt täällä blogin kirjanurkassa esittelyyn pääsee teos, joka vie lukijansa karhumaisiin taruihin ja uskomuksiin.
 
 
Karhu - Pohjoisten kansojen myyttejä ilmestyi syksyllä 2023. Kirja on kovakantinen ja sivuja on 282.
 
 
Kirjan sisällössä käydään läpi mm. karhuaiheisia tarinoita, arkeologisia löytöjä ja karhuun liittyviä uskomuksia ja tapoja.
 

Karhu on suurikokoinen ja kaunis eläin, muunlajinen. Kautta aikojen karhua on pidetty metsän kuninkaana. Suomessa tuntuu olevan yhä ikävä tapa ottaa ase heti esiin, kun joku näkee vilauksenkin karhusta tai sudesta. On kuitenkin hyvä huomioida se että koko ajan enemmän kasvaa tietoisuus, että yhteiselomme karhujen ja muiden suurpetojen kanssa on mahdollista.

 
Karhu - Pohjoisten kansojen myyttejä on jännittävä lukumatka. Kirja on lisäksi ulkomuodoltaan kaunis ja soveltuu hyvin vaikka lahjaksi kaikille mytologiasta ja historiasta kiinnostuneille. Ihania lukuhetkiä sinulle! 

 
t:Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!