27.8.2023

Katin kirjanurkka - Taikakirja

Maijastina Kahlos: Taikakirja, Otava 2023, 240 s.

Täällä ollaan oltu nyt historian ja magian pyörteissä. Taikakirja ilmestyi vähän aikaa sitten Otavan kustantamana. Kirja vie lukijansa mystisiin antiikin Kreikan ja Rooman maailmoihin. Loitsut, rohdot ja ennustukset olivat tuolloin voimissaan ja Taikakirja avaa näitä menneen ajan tapoja ja uskomuksia.

 
Taikakirja on kovakantinen ja sivuja on 240.


 
Taikakirjan sisältö on mielestäni todella kattava ja kirjassa käydäänkin kiitettävästi läpi erilaisia magiikan muotoja.  Taikajuomat, sanojen mahti, yrttien käyttö, ennustaminen, numerologia...siinä muutama aihepiiri kirjan sisällöstä.

 
Feeniks-linnun taru on mielenkiintoinen ja se on myös laajalti tunnettu. Pyhä lintu nousi tuhkasta ja syntyi aina uudelleen ja uudelleen. Kirjan mukaan Feeniks-lintu oli antiikin kristittyjen yksi symboli ja se kuvasi kuolemattomuutta ja ylösnousemusta. Samalla kaunis taru, mutta myös jotenkin niin surullinen.

Taikakirja on mielenkiintoista luettavaa. Kirjan lukija pääsee matkalle jännittävien tapojen ja uskomusten maailmoihin. Toisaalta jännä oli myös huomata, että useisiin kirjassa esiteltyihin taruihin ja tapoihin uskotaan yhä edelleen... ehkäpä jotkin tarinat onkin tarkoitettu ikuisiksi. Ihania lukuelämyksiä sinulle ja palaillaan taas pian!

 
t:Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!