1.3.2024

Lohikäärme myyteissä ja tarinoissa

Otto Latva: Lohikäärme myyteissä ja tarinoissa, SKS Kirjat 2024, 151 s.

Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran julkaisemat teokset ovat aihepiiriltään mielestäni niin mielenkiintoisia. Tämä vähän aikaa sitten ilmestynyt Otto Latvan teos, Lohikäärme myyteissä ja tarinoissa vie lukijansa lohikäärmeiden kiehtovaan maailmaan. Kuluva vuosi 2024 on muuten kiinalaisessa kalenterissa lohikäärmeen vuosi.
 
 
Kirja on kovakantinen ja sivuja on 151. Kirjan sisällöstä löytyy tietoa mm. lohikäärmeen tuhansien vuosien historiasta Itä-Aasian kulttuureissa ja uskomusperinteessä sekä länsimaisen lohikäärmeen synnystä. 

 
Lohikäärmeet ovat aina kiehtoneet minua, ne ovat jotenkin niin taianomaisia ja hyväntahtoiseltakin vaikuttavia otuksia vaikkakin lohikäärmeet kuvataan esimerkiksi populaarikulttuurissa välillä myös hurjina ja pahantahtoisina.

 
Kirja sisältää myös kuvitusta ja tässä kuvassa monelle tuttu kuvamaailma juurikin aasialaisesta lohikäärmeestä. Missähän ne kuuluisat lohikäärmeen siivet ovat, tässä vanhassa kuvituskuvassa niitä ei nyt oikein näy. Lohikäärme myyteissä ja tarinoissa on upea teos ja tämä on muuten myös ihana lahjaidea kaikille tarunomaisista olennoista kiinnostuneille. Tällaisia tunnelmia tällä kertaa, palaillaan taas pian!

 
t:Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!