2.4.2024

Tee itse huonekaluja nukkekotiin ♥ Arvonta

 
Yhteistyössä: Gepetto ♥ Täällä ollaan oltu pienten miniatyyrikokoisten huonekalujen lumoissa ja sormet liimassa. Kuvassa kotimaisen Gepetton nostalginen astiakaappi, jonka kokosin ja otin kuvia kaapista nukkekotini keittiössä. Tässä lisää tunnelmia Gepetton ihanuuksista ja nukkekodista.
 

Gepetto on pieni perheyhtiö, joka toimii Kangasalta käsin. Gepetton verkkokaupasta löytyy vaikka mitä mm. nukkekotiin ja valikoimasta löytyy esimerkiksi nukkekodin huonekaluja ja muuta ihanaa. Miniatyyrejä löytyy monessa mittakaavassa, 1:6, 1:12 sekä vielä pienempiä kooltaan 1:16 ja jopa kokoa 1:24. Verkkokaupasta löytyy myös kauniita (ihan oikean kokoisia) tyynyliinoja sekä kortteja.

 
Gepetton koottavat tuotteet valmistetaan kotimaisesta koivuvanerista. Kuvassa Gepetton "Mummon sohva" koossa 1:12 ja tässä en ole vielä irrottanut sohvan osia taustavanerista.
 
 
Tässä sama sohva nukkekodissa, koottuna ja maalattuna akryylimaaleilla. ♥

 
Kuvassa osia Gepetton koottavasta astiakaapista ja nämä ovat myös koossa 1:12, koska se on koko, joka on omassa nukkekodissani. Tässä astiakaapin osia vielä kiinni taustassaan ja osa irrotettuna. Noista mittasuhteista vielä, niin Lundby-nukkekotien koko ja mittasuhde on 1:18 eli hiukan pienempi kuin tämä 1:12. Lundby-nukkekoteihin sopivia 1:18 koottavia löytyy Gepetton valikoimasta myös.
 
 
Tässä kaikki astiakaapin osat irrotettuna esillä. Vieressä paperinen kokoamisohje, joka tulee mukana paketissa.

 
Kokoamiseen sopii parhaiten nestemäinen yleisliima, kuten Eri Keeper. 

 
Kuvassa Gepetton koivuvaneriset Kustavilainen lipasto 1:12 sekä kaunis Kustavilainen peilin kehys. Kehys odottaa vielä peilimateriaalia, kunhan sen saan hankittua. Maalasin nämä valkealla akryylimaalin sävyllä, jotta tuo kustavilainen tyyli säilyy myös värimaailmassa. Liimasin avattavien laatikoiden nupeiksi pienet helmet. Tässä lipastossa ja peilin kehyksessä on kauniit koristeleikkaukset valmiina.

 
Ja astiakaapin kokoaminen alkaa. Tässä vaiheessa oli kiva huomata, kuinka kätevää ja oikeastaan nopeaakin tällaisista valmiista osista kokoaminen on. Osat ovat jämäköitä ja nitä ei tarvitse edes hioa.

 
Osat solahtavat paikoilleen ja liimaa pitää vaan muistaa laittaa väleihin, jotta valmis kaappi pysyy sitten hyvin koossa.

 
Tässä vaiheessa ovat jo kauniisti muotoillut sivupalat liimattuna. Sitten hyllyjä liimaamaan paikoilleen... 


 
Gepetton koivuvanerista valmistetut koottavat ihanuudet voi halutessaan maalata ja tuunata mieleisekseen, kun ne on koottu ja liima on kuivunut. Maalaamiseen sopii hyvin vedellä ohennettava akryylimaali.

 
Gepetton astiakaapin laatikossa on pienen pieniä nukkekodin asukkaiden ruokailuvälineitä.
 


 
Astiakaappiin kuuluu avattavat laatikot sekä kaapin ovet. Kuvissa laatikoiden osia sekä  laatikoiden kokoaminen käynnissä. Laatikoiden etuosassa on pienet reiät ottimien kohdalla. Itse liimasin reikien kohdalle lopuksi laatikoihin sekä kaapin oviin ottimiksi pienet helmet.
 

 
Nukkekotiharrastuksessa on tullut tutuksi, että saranoina toimii usein kankaan pala, joka liimataan esimerkiksi oveen ja toinen reuna liimataan oven karmiin. Astiakaapin paketissa tulee mukana myös kaksi pientä kangaspalaa, jotka toimivat kaapin ovien saranoina. Ja nyt ihanaa: ota osaa arvontaan Instagramin puolella tililläni @lasitupa! Palkintona on yksi Gepetton koottava huonekalu! Tällaisia tunnelmia tällä kertaa, palaillaan taas pian!


t:Kati

3 kommenttia:

  1. Oletpa tehnyt hienoa työtä. Complimenti!

    VastaaPoista
  2. Olen itsekin ostanut ja koonnut useamman Gepetton - tuotteen. Kestäviä ja mukavia työstää valmiiksi.

    VastaaPoista

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!