23.12.2017

Katin kirjanurkka - Annin ruokakirja

Anni Hautala: Annin ruokakirja, Kustannusosakeyhtiö Otava 2017, 128 s.

Monestikohan olen täällä blogissani jo maininnut, kuinka intohimoisesti suhtauden ruokaohjekirjoihin. Selailen näitä kirjoja todella mielelläni ja jo aikaa nähneistäkin löytyy usein ihan uusia, kokeilemattomia ohjeita, joita perheemme kanssa sitten pääsemme maistelemaan. Tykkään eniten ihan perusruoista ja esimerkiksi näin talven aikaan kaikki pataruoat ovat mieluisimpia - tietysti kyllä aikaa vieviäkin, mutta kuitenkin. 


Anni Hautala on tuttu tv-kasvo sekä radiojuontaja varmasti usealle meistä. Yllätyin, kun huomasin tämän Annin ruokakirjan Otavan valikoimissa ja innolla pääsenkin nyt esittelemään kirjaa jossa on paljon rennolla ja mutkattomalla asenteella koottuja reseptejä! 


Kirja on kovakantinen ja täynnä reseptejä, jotka ovat kirjoittajalle henkilökohtaisiakin ja Annin oman perheen suosikkiannoksia. Tässä kuvassa aukeama kirjasta ja ohjeena Hilma-mummon ohrarieska. Kirnupiimää, hiivaa, ohra- ja vehnäjauhoja sekä suolaa. Siinä se, nam! 


Meillä syödään lohta aika usein ja valmistamme sitä yleensä uunissa. Annin ruokakirjan ohje Nopea uunilohi on ylellisempi versio verattuna meidän pippurilla ja muilla mausteilla maustettuun filee-versioon. Tässä on nimittäin mukana lohen kaverina katkarapuja, tuorejuustoa ja smetanaa.


Annin ruokakirjan resepti, Elvi-mummon stroganoff. Miehenikin selaili mielenkiinnolla tätä kirjaa ja tokaisi, että onpas kiva kirja ja sisältää paljon sellaisia ohjeita, joita voisi kokeilla.


Makeita herkkuja unohtamatta, jälkiruokapuolen herkkuja on Annin ruokakirjassa kahdessa osiossa, on nopeita jälkkäreitä sekä kakkuja. Tässä piimäkakku, jota ajattelin nyt sitten seuraavaksi kokeilla. Annin mukaan tämä kakku on täydellistä syötävää ja kyllähän tuo siltä näyttääkin. :-)


Amerikkalaiset pannukakut ovat mielestäni vaan niin hyviä! Olipas jännä huomata, että en ole ainut joka lisää taikinaan kreikkalaista jogurttia, nimittäin Annikin kirjan mukaan tekee samoin. Itse tykkään jogurtin antamasta hiukan happamasta mausta. Tuota happamuutta taittaa sitten makea hillo tai vaikka kuvassa näkyvät tuoreet marjat.


Yhteistyössä:
Kustannusosakeyhtiö Otava


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!