4.7.2018

Katin kirjanurkka - Savua ja tulta! Suuri grillauskirja

Kaisa Sillanpää: Savua ja tulta! Suuri Grillauskirja, ReadMe 2018, 300 s.

Kesä ja grilli. Siinäpä kaksikko joka kuuluu kyllä kesään samoin kuin hyttyset ja ajoittainen auringonpaistekin. Meillä grillaamisen hoitaa siihen perehtynyt ja taidokas mieheni ja me muut perheenjäsenet saamme sitten nauttia noista grillauksen tuotoksista -  ja herkullisista sellaisista.


Kaisa Sillanpään kirja, Savua ja tulta! Suuri Grillauskirja, on ReadMe:n kustantama upea, kovakantinen ja 300 -sivuinen teos täynnä erilaisia reseptejä ja upeita kuvia grillaamisen maailmasta. 


Ja ei sen grillaamisen tarvitse olla sitä samaa iän ikuista, eli pihviä. Grillaaminen on saanut tässä viime vuosien saatossa aivan uusia ulottuvuuksia ja kiva, kun näitä ideoita jaetaan meille asiasta kiinnostuneille. Tässä kuvassa grillatut crostinit! Nam!


En kestä, nälkähän tässä taas kirjoittaessa tulee. Kuvassa grillattu mango-juustoleipä. Leivän välissä on kirpeää itsetehtyä mangochutneytä, paistettuja sipulirenkaita ja hyvin sulavia juustoja. Tuon mielenkiintoisen mangochutneyn resepti löytyy niin ikään tästä kirjasta!


Savua ja tulta! Suuri Grillauskirja on jaettu sisällöltään muutamaan kategoriaan. Alkusanojen ja grillien sekä grillauksen perusteiden jälkeen sukelletaan herkkujen maailmaan. Ensin käydään läpi kasvikset, sitten merenelävät, siivekkäät, nauta, possu, karitsa ja kirjan loppupuolelta löytyy jälkiruokia ja juomia.

Kuvassa anjovis-oliivipizza. Pizzapohja grillataan grillissä yleensä pizzakiven päällä. Kivi kuumennetaan grillin kanssa mahdollisimman kuumaksi, noin 250 °C asteeseen, pizzapohja kaulitaan ja päälle herkut eli täytteet. Sitten koko komeus kuuman pizzakiven päälle grilliin ja kansi päälle. Viitisen minuutin kuluttua herkku on valmis. 


Ei muuta kuin grillamaan ja herkuttelemaan! :-)

Yhteistyössä:
ReadMe


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!