20.7.2018

Katin kirjanurkka - Retroa nukkekotiin

Maria Malmström: Retroa nukkekotiin, Kustannusosakeyhtiö Tammi 2018, 192 s.

Ihania nämä Maria Malmströmin nukkekotikirjat, näitä on ilmestynyt jo muutama, erilaisiin teemoihin liittyen. Nyt esittelyvuoroon pääsee uusin tulokas, nimeltään Retroa nukkekotiin. Tammen kustantama kirja on kaikille nukkekotiharrastuksesta, pienen näpräämisestä ja askartelusta kiinnostuneille oikein oiva teos.


Kirja on kovakantinen ja runsaat 190 -sivuinen teos, jonka värikkäät kuvat vievät aikamatkalle retroilun pariin. Sisältö kertoo myös paljon, erilaisia ohjeita kirjassa on 37 kappaletta aina leipälaatikosta jalalliseen putkitelevisioon. Ohjeet ovat mittasuhteeltaan 1:12.


Ohjeet ovat selkeät ja niiden kuvitus auttaa hahmottamaan eri työvaiheita. Tässä ohjeessa valmistuu emalipannu. No ei aivan emalista vaan uunissa kovetettavasta, muovailtavasta massasta.


Jenkkikassi kuuluu niin retroiluun, eikö! Ja tällainen pieni versio on vieläpä niin söpö.Retroa nukkekotiin -kirjan ohjeissa käytetään erilaisia materiaaleja ja työtekniikoita laidasta laitaan. Kiva, kun ei keskitytä vain muutamaan joten mielenkiinto pysyy yllä. Ohjeet ovat myös kivoja ja esineistö tuttua monenkin lapsuudesta tai mummolasta. Miltä vaikka Aino-tossut tai Livalin kattovalaisin kuulostaisi minikokoisina? Ei muuta kuin askartelemaan!


Yhteistyössä:


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!