16.8.2018

Katin kirjanurkka - Plastiikkia

Satu Latvatalo: Plastiikkia, plastiikkia!, Kustannusosakeyhtiö Otava (Moreeni) 2018, 159 s.

Käsityökirjat ovat niin ihania. En malta jättää niitä pölyttymään kirjahyllyyn vaan ammennan erilaisista kirjoista aina uusia ideoita omiin käsitöihini. Ja samaan sarjaanhan nämä kuuluvat ruokaohjekirjojen kanssa - näihin voi aina palata hyvällä mielin ja ohjeet eivät tekemälläkään kulu. Plastiikkia,plastiikkia! -kirja on uusin tuttavuus ja tässä kirjassa yhdistyykin jännällä tavalla kierrättäminen ja uuden luominen.


Plastiikki on muovia ja kirjan ohjeilla voi valmistaa mitä ihanampia virkkaustöitä esimerkiksi kaupan muovipusseista ja muusta vastaavasta materiaalista. Muovipussimateriaali leikataan pitkänomaisiksi nauhoiksi ja niistä muodostuu vaikka mitä, kuten kuvassa komeileva pieni kaunis kori, jota voi käyttää mm. kynätelineenä. 


Kirjan sisältö vie reilun 30 upean virkkaustyön pariin.


Kirjan alussa tekniikat ja työvälineet käydään erittäin kattavasti ja selkeästi läpi.


Kirjan kuvitus ja taitto on kaunista ja virkatut työt on saatu kauniisti esiin. Miellyttävää luettavaa, jossa silmä lepää. Kuvassa pyöreä matto, jonka ohjeen mukaisesti ajattelin tehdä meille pienen ovimaton aitan kesähuoneeseen. Kuvan mattoon on käytetty kaupan värikkäitä muovipusseja ja mustat raidat ovat jätesäkkiä, koukun koko maton virkkaamiseen on 6,5 mm.


Muovi on materiaalina kestävää, pehmeääja myös kosteudenkesto on hyvä piirre, jota voi käyttää hyväkseenkin, kun miettii mihin tarjoitukseen virkattu työ tulee. Kuvan ohjeen mukaan voi virkata kivan ja monikäyttöisen putken esimerkiksi muovipussien säilytykseen. Koukun koko 4 mm ja materiaalina kaupan muovipussit.


Kirja antaa paljon vinkkejä ja ideoita ja aivan uutta näkökulmaa kierrätykseen ja muovimateraalin käyttöön. Ihana teos, jota suosittelen kaikille käsitöistä -ja myös kierrättämisestä innostuneille!


Yhteistyössä:


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!