29.8.2018

Katin kirjanurkka - Pohjoinen

Antti Haataja: Pohjoinen - Jälkemme maailman laidalla, Tammi 2018, 304 s.

Tietokirjat, jotka painottuvat luontoon ja eläinmaailmaan niin kuvin kuin tekstein, ovat oikeita elämyksien aarreaittoja. Antti Haatajan kirja, Pohjoinen - Jälkemme maailman laidalla, kuuluu todellakin tähän kategoriaan ja mielestäni vieläpä potenssiin sata, koska sellaiset positiiviset tunteiden mylläkät tämä kirja sai aikaan, että olla ja voi.


Tunteiden mylläkkää saivat aikaan ensinnäkin kirjan upeat ja tunnelmaa tihkuvat kuvat mutta myös kirjan teksti, joka vie lukijansa sekä luonnon arvostamisen pariin että myös faktoihin pohjoisen luonnon ja eläinten hyvinvoinnista. Ihmisten teoilla on suuri vaikutus ja se näkyy myös muuttuneena luontona ja ympäristönä.


Pohjoinen - Jälkemme maailman laidalla on reilut 300 -sivuinen, kovakantinen teos, jonka sisällys on jaoteltu muutamaan pääluokkaan. Kirjan kuvat ovat aivan omaa luokkaansa. Niissä näkyy kuvaajan arvostus luontoa kohtaan ja taito vangita se syvin olemus. Kajaanista kotoisin oleva Antti Haataja on kuvien, kuin koko tämän upean kirjan takana. Vuodesta 2009 saakka hän on liikkunut erämaissa Jäämeren alueella ja tämän kirjan sivuilla saa seurata tuota matkaa.


Kirjan taidokas taitto ja mukavasti kuville annettu tila on iso asia ja tuo kirjaan myös arvokkuutta.Siinä se on. Itselleni mieluisin kuva kirjan sivuilla, johon minun piti kerta toisensa jälkeen palata. Naali käpertyneenä ilta-auringon alla. Nyt katson tätä kuvaa ja toivon, että näkisin vielä tällaisen näyn ihan livenä joskus. Arvostan elämää ja luontoa paljon ja tässä kuvassa kiteytyy kaikki. 


Yhteistyössä:


-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti