12.4.2019

Tervetuloa ihana järjestys ♥ by Elfa ♥ osa 2


Täällä Kuopion korkeuksilla tuli tämän viikon aikana lunta varmastikin sellaiset 30 senttimetriä. Viime viikonlopun keväiset tunnelmat katosivat johonkin kauas ja tuntui tosiaan, että talvi on tullut jäädäkseen. Aurinko kuitenkin pilkahtelee jälleen ja tuo mukanaan ihania tunnelmia ja kevään ja kesän fiiliksen samalla, kun lumet pikku hiljaa sulaa. Meillä vaatehuoneprojekti on edennyt jo toiseen blogipostaukseensa ja on niin ihanaa päästä esittelemään teille tämän hetkistä tilannetta! Siihen ensimmäiseen postaukseen, jossa esittelen vaatekaappimme kaaosta, pääset tästä.


Vaatehuone sai ensin ennen Elfan säilytyskokonaisuuden asennusta hiukkasen uutta ilmettä, kun maalasin pitkän valkean seinän harmaaksi vesiohenteisella seinämaalilla. Telalla työ sujui nopeasti ja oman haasteensa maalaamiseen toivat vaatehuoneen seinässä olevat ilmastoinnin venttiilit, joita huoneessa on kaksin kappalein. Nämä venttiilit muuten toivat Elfasta esiin mitä mahtavimman seikan... ja siitä kerron kohta. Aika siististi sain kuitenkin maalattua venttiilien ympäriltä sotkematta ihan hirveästi.


Kuvassa Elfan säilytysjärjestelmän asennus on alkanut! Oli jännä seurata asennuksen työvaiheita. Vaatehuoneeseen valitsimme Elfan suunnittelijan avulla turvakantokiskojärjestelmän, joka on yksi Elfan elementtien kiinnitysvaihtoehdoista. Kantokiskot ovat siitä mielenkiintoiset, että meidänkin kokonaisuudessa, vain nuo kantokiskot ruuvattiin seinään ja ihan kaikki muut elementit napsautettiin kiskon varaan kiinni! Todella kätevää!


Turvakantokiskot ovat valkoiseksi jauhemaalattua terästä ja erittäin vahvaa tekoa. Pitäähän se ollakin, kun tuo kisko kannattelee sitten jopa kymmeniä kiloja. Muutkin Elfan elementit ovat vankkaa terästä ja tukevaa tekoa.


Turvakantokiskot kiinnitettiin meidän vaatehuoneen pitkän seinän katonrajaan, kipsilevyille tarkoitetuilla ruuveilla. Nämä kiskot kannattelevat sitten kaikkia muita Elfan säilytysjärjestelmän osia, kuten erilaisia hyllyjä, koreja, naulakoita ja kaikkea, mitä itse omaan kokonaisuuteensa sitten ikinä haluaakin valita. Kuvassa kantokisko ja siihen kiinnitetty reiällinen riippukisko sekä vilahtaapa tuossa kuvan alaosassa niin ihanat Décor -hyllytkin, koivunsävyisinä.


Turvakantokiskon keskelle asetetaan kantokiskon suoja, joka tekee kokonaisuudesta viimeistellyn näköisen. Kuvassa riippukiskoon asetettu kannatin jonka päällä on puinen Décor-hylly. Tuo riippukisko on niin useasta kohtaa rei´itetty, että piti ihan miettiä, mihin kohtaan hyllyt sijoittaa. Tuo muunneltavuus onkin se juttu näissä Elfan tuotteissa, aina saa halutessaan vaihtaa elementtien järjestystä ja lisätäkin niitä halutessaan! Nämä Elfan ulosvedettävät valkoiset mesh-korit ovat kyllä kivan näköiset ja näihin saa siististi säilytykseen vaikka mitä. Suunnittelin säilyttäväni näissä ainakin kotimme petivaatteet. Kiva, kun tuo korien aukotus antaa myös ilman kiertää hyvin. Koreissa on kätevät stopparit ja liukuvat niin ihanteellisen kevyesti että näitä on todellakin nautinnollista käyttää. Tykkään aina eritoten, kun designiin on panostettu ja varsinkin käyttäjää ajateltu. ♥


Elfan mesh-koreihin saa halutessaan tällaiset kätevät korin jakajat... hmm... taidan jo tietääkin, mitä näihin syntyneisiin lokeroihin voisi laittaa...


Elfan riippukiskoihin saa lisättyä vaikka mitä elementtejä ja kiinnitys tapahtuu kätevästi ja helposti napsauttamalla osat yhteen, ilman työkaluja. Housuillekin on sitten omansa ja sekin vieläpä ulosvedettävänä versiona! Elfan housuripustimessa on kymmenen "piikkiä" joihin housut tai vaikka hameetkin voi laittaa nätisti roikkumaan. Ja ei muuten tule ryppyjä. Piikeissä on jännät irtonaiset silikoniset stopparit, jotta vaatteet eivät pääse tipahtamaan vahingossakaan ripustuksesta.


Asennus vielä vaiheessaan, Siitä kokonaisuus lähtee muodostumaan. Kuvassa näkyy myös tuo ilmanvaihtoventtiili, joka toi Elfasta esiin mielestäni yhden sen arvokkaimmista ominaisuuksista eli muunneltavuuden. Tämä meidän vaatehuoneen Elfa -kokonaisuushan oli suunniteltu tietynlaiseen järjestykseen. Asennusvaiheessa kuitenkin huomattiin, että yksi riippukisko tuleekin suunnitelman mukaan juuri tuon venttiilin kohdalle. 


Kyseinen venttiili oli minulta jäänyt kokonaan epähuomioon ja se tulikin sitten esiin vasta kaapin perusteellisen tyhjennyksen jälkeen. Tämä ratkaistiinkin sitten Elfan asentajan toimesta täysin "lennossa" ja saatiin kuin saatiinkin sitten kokonaisuus seinälle. Alkuperäinen suunnitelma ikään kuin käännettiin peilikuvaksi ja arvatkaa vaan... I´m so happy! ♥ ♥ Vaatehuoneemme Elfan osat ♥

turvakantokiskot 3 kpl
kantokiskon suoja 4 kpl
riippukiskot 7 kpl
koukkusarja
lankahyllyt 3 kpl
lankahyllyn jakaja
hyllynkannattimet 24 kpl
kannatinsuojat 18 kpl
Décor-hyllyt koivu 6 kpl
mesh-korit 8 kpl
jakajat mesh-koriin 2 kpl
housuripustin
vaatetanko 2 kpl
päätytulpat 4 kpl
tankokannatin 4 kplDécor-hyllyt ovat puuta ja niissä on on sileä ja kaunis pinta, joka on puunsyineen ja hillittyine kuvioineen mielestäni todella kaunis.


Valkeat lankahyllyt ovat myös varmasti monelle tuttuja Elfan tuotteita. Hyllyjä on saatavilla useita eri leveyksiä ja pituuksia. Kuvassa myös lankahyllyn jakaja, jonka voi asettaa myös näin kuvan mukaisesti lankahyllyn päähän. Jakaja estää vaatteita tai mitä ikinä hyllylle sitten laittaakaan, tipahtamasta alas, toimii ikäänkuin stopparina.


Tässä se nyt on! Meidän ikioma ja i-h-a-n-a Elfa! Tämä kuva on valmiista kokonaisuudesta vaatehuoneen ovelta oikealle päin kuvattuna. ♥ Valkoinen väritys näissä Elfan elementeissä sopii mielestäni niin hyvin meidän vaatehuoneeseen ja antaa raikkaan ilmeen tähän ahtaaseen tilaan. Samalla myös kokonaisuus on kivan ilmava... tykkään todella paljon tästä uudesta ilmeestä!


Kuva toisesta vinokattoisesta sivuseinästä. Tällainen seinä on haasteellinen sisustaa. Nyt tila on käytetty hyväksi ja kantokiskoon kiinnitettyyn riippukiskoon on sijoitettu hylly sekä vaatetanko. ♥ Ihanaa... nyt pääsen sitten viikkaamaan ja puunaamaan vaatehuoneen vanhat tavarat ja täyttelemään näitä uusia hyllyjä, koreja ja tankoja ja muita... Olen kyllä niin innoissani... lisää siis tulossa pian, pysyhän kuulolla!


Ihanassa yhteistyössä:


-Kati-

2 kommenttia:

  1. Mä myös maalailin meidän makuuhuoneessa juuri ja huomasin, miten paljon lisätyötä tuo nuo ilmastointiventtiilit. Sain kuitenkin loppujen lopuksi ne hyvin teipattua ja ei tullut yhtään maaliläiskää venttiileihin. Todella tyylikkään näköinen vaatehuone muuten, jossa vielä noin mukavasti säilytystilaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännä, kuinka noita ylläreitä aina remonttihommissa ja puunauksissa tulee...kiitti tosi paljon kommentistasi! T:Kati

      Poista