22.9.2019

Puutarha ♥ syyskuu


Ihana syksy on taas täällä. Kiertelin pihamaalla ja tässä teillekin vähän kuvasatoa meidän kasveista ja istutuksista. Pihalla kasvaa ja kukkii vielä yllättävän paljon eri lajikkeita, huomasin, että amppelimansikkakin puskee vielä kukkaa, ei kuitenkaan satoa enää saada niistä, nyyh, kumpa saisikin. Talvetan mansikat maahan istutettuna ja keväällä ne pääsevät uuteen multaan. Kuvassa kesällä puutarhamyymälästä löytämäni punainen Kaunokainen. Nämä kukkivat todella voimakkaasti ja ovat kyllä kauniita.


Hiukan surullisen näköinen auringonkukka. Annan tämän kuihtua pystyyn ja leikkaan sitten pikkulinnuille tuon siemenkodan syötäväksi. ♥


Kauniin värinen ruusunkukka.


Villiviini kuuluu kyllä ihan ehdottomasti suosikkikasveihini. Ensinnäkin todella terve kasvi ja kasvaa hyvin ja meidän pihalla on saanut oikein paraatipaikan metallisen katoksen ympärillä. Tykkään tuosta syvänpunaisesta syysväristä. 


Ja pitäähän sitä nyt esitellä viikonlopun kauppareissun antia. Ostin poistomyynnistä kaksi ruukkua Kannaa, maksoin näistä vain yhden euron per ruukku. Lajikkeeltaan tämä on Canna Kreta. Kannan mukulat talvetetaan viileässä ja kun laitan mukulat uuteen multaan keväällä kasvamaan, niin nämä kukkivat sitten koko ensi kesän, kunhan huolehdin lannoituksesta ja kastelusta, ovat nimittäin melkoisen vaativia kasveja - kuulemma. Kannan kukka on todella näyttävä ja tässä lajikkeessa kukka on oikein kirkkaan punainen. 


♥ Ihanaa syksyä sinulle ja nautitaan näistä viilenevistä ja värikkäistäkin päivistä! ♥

-Kati-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!